Databricks lanceert Databricks Apps voor snelle en veilige applicatieontwikkeling

Databricks lanceert Databricks Apps voor snelle en veilige applicatieontwikkeling

Redactie WINMAG Pro

Data- en AI-bedrijf Databricks kondigt de lancering aan van Databricks Apps, een nieuwe oplossing waarmee developers razendsnel applicaties kunnen ontwikkelen en publiceren op het Databricks Data Intelligence Platform. Databricks Apps is nu beschikbaar in publieke preview op AWS en Azure.

Databricks Apps: snelle en veilige data-applicatieontwikkeling

Databricks Apps biedt een krachtige manier om interne data-applicaties te bouwen. Door gebruik te maken van Databricks Apps, zijn applicaties eenvoudig te bouwen en klaar voor productieomgevingen met ingebouwde governance met Unity Catalog.

Eenvoudig te bouwen
Met Databricks Apps kunnen applicaties worden ontwikkeld die volledig binnen de Databricks-omgeving draaien of in samenwerking met tools zoals Visual Studio Code en PyCharm. Dit zorgt voor  applicaties met probleemloze toegang tot data en AI-modellen, ook voor medewerkers zonder technische achtergrond. Datawetenschappers en engineers kunnen snel apps bouwen en verbeteren met behulp van vertrouwde Python-frameworks zoals Dash, Shiny, Gradio, Streamlit en Flask. Daarnaast zijn kant-en-klare Python-sjablonen beschikbaar die de mogelijkheid bieden om snel flexibele apps te maken.

Productieklaar met automatische deployment
Het gebruik van Databricks Apps vereist geen extra infrastructuur. De apps draaien op automatisch geprovisioneerde serverless computing voor een zeer eenvoudige implementatie. Databricks Apps sluit naadloos aan op toonaangevende ontwikkelingsmethoden voor makkelijke integratie in een bredere workflow. Developers krijgen ondersteuning voor Git-versiebeheer en CI/CD-pipelines, of ze nu direct in de Databricks-omgeving werken of hun eigen favoriete IDE gebruiken.

"De naadloze integratie van Databricks Apps in onze DevOps-processen stelt ons in staat om snel nieuwe functies onder gebruikers te testen. Tegelijkertijd bieden we een veilige, productieklare front-end voor onze interne applicatie, allemaal zonder de noodzaak van extra infrastructuur”, zegt Lukas Heidegger, Senior Data/MLOps Engineer bij E.ON Digital Technology.

Ingebouwde governance
Met Databricks Apps blijft bedrijfsdata binnen de eigen Databricks-omgeving, tenzij er bewust voor wordt gekozen om deze te delen. Elke applicatie is uitgerust met sterke beveiligingsmaatregelen, zoals gedetailleerde toegangscontrole en automatische gebruikersauthenticatie met OIDC/OAuth 2.0 en SSO voor veilige toegang. Bovendien biedt de integratie van Unity Catalog volledige zichtbaarheid in de oorsprong, transformatie en het gebruik van applicatiedata, wat bijdraagt aan verbeterde traceerbaarheid en compliance.

Beschikbaarheid 

Databricks Apps is nu in publieke preview beschikbaar voor alle workspaces in ondersteunde regio’s. Lees hier meer informatie.

Over Databricks
Databricks is hét data- en AI-bedrijf. Meer dan 10.000 organisaties – waaronder Comcast, Condé Nast, Grammarly en ruim 50% van de Fortune 500 – vertrouwen op het Databricks Data Intelligence Platform om data, analytics en AI te verenigen. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, met locaties over de hele wereld - waaronder Amsterdam. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van Apache Spark, Delta Lake en MLflow. Volg Databricks op Twitter, LinkedIn en Facebook of ga voor meer informatie naar www.databricks.com.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie