Snyk ondersteunt sterke Europese groei met regionale datahuisvesting

Redactie WINMAG Pro
Het is een enerverende tijd voor Snyk door de snelle groei in Europa. Met de lancering van het nieuwe EU-datacenter, loopt Snyk voorop om ervoor te zorgen dat klanten in de regio zowel compliant als veilig blijven.

Snyk, de leider op het gebied van developer security, kondigt de nieuwe hosting aan in Frankfurt, Duitsland, waarmee Europese bedrijven verder worden ondersteund bij het bouwen van veilige applicaties en tegelijkertijd data-opslag in de EU behouden.

Snyk is de afgelopen kwartalen snel gegroeid in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) en ook dit nieuwe datacenter helpt bij het aantrekken van zakelijke klanten in de regio. Het bedrijf biedt nu cloudgebaseerde developer security voor meer dan 1800 bedrijven en heeft een jaarlijkse klantengroei van meer dan 115%.

De beschikbaarheid van de Snyk hosting in de EU komt op een cruciaal moment voor cloudtechnologieën en de regelgeving eromheen. Door digitale transformatie verplaatst de ontwikkeling van applicaties steeds meer naar de cloud met bedrijven, uit bijna elke sector, die cloudgebaseerde software maken met behulp van cloudgebaseerde tools en componenten. Gartner voorspelt dat in 2025 tweederde van de uitgaven van ondernemingen aan applicatiesoftware naar cloudgebaseerde technologie zal gaan. 

Deze explosieve groei blijkt uit het aantal keren dat Snyk wordt gebruikt om de security van applicaties, de cloud en code te controleren: alleen al in het eerste kwartaal van 2022 hebben gebruikers 332 miljoen eenmalige tests uitgevoerd, een groei van 400% meer tests vergeleken met deze periode in 2021.

Als reactie op deze digitale transformatie hebben verschillende overheden, regelgevende instanties en individuele bedrijven nieuwe wetten, eisen en regels opgesteld, en er zijn er nog veel meer in de maak. Voortbouwend op de GDPR (General Data Protection Regulation) in de EU, richten deze zich meestal op de verschillende methoden waarmee gegevens worden verwerkt, opgeslagen en gedeeld. Steeds vaker worden bedrijven ook verplicht om hun gegevens op een bepaalde geografische locatie te bewaren. 

De Chief Technology Officer van Snyk, Adi Sharabani, zegt hierover: "Of het nu is vanwege wettelijke of regelgevende eisen, contractuele overeenkomsten of intern bedrijfsbeleid, datahuisvesting is een belangrijke factor geworden voor bedrijven bij het aanschaffen en implementeren van nieuwe cloudgebaseerde software. Door de opening in Frankfurt is Snyk in staat om EU-klanten te blijven bedienen naarmate er nieuwe regels ontstaan."

EMEA-klanten rekenen op Snyk om hun applicaties te beveiligen en moeten ervoor zorgen dat compliance-eisen de toegang tot de tool niet blokkeren. Bij Skyscanner, een groot reisbureau dat meerdere locaties in de EU bedient, is het een essentieel onderdeel van hun securitytoolkit geworden. Alex Harris, Security Engineer bij Skyscanner, zegt: "Snyk is één van de belangrijkste beveiligingstools die we bij Skyscanner gebruiken. Onze ontwikkelaars zijn dol op de integratie met hun bestaande tools en in meerdere stadia van de SDLC, zodat we er zeker van zijn dat we beschermd zijn. We vonden het erg prettig dat er een meervoudige, gelaagde aanpak is. Snyk sluit goed aan bij hoe we security aanpakken hier bij Skyscanner."

Snyk beveiligt EMEA-klanten als AB InBev, Bosch, Deliveroo, Ericsson, Revolut, Skyscanner en Visma al sinds de oprichting in Londen en Tel Aviv in 2015. Momenteel is Snyk in de regio gevestigd in Londen, Tel Aviv, Stockholm en Zürich. De nieuwe, recent aangestelde Chief Technology Officer, Adi Sharabani, is gevestigd in Tel Aviv, en Samantha Wessels, die in januari toetrad als VP van EMEA sales, is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Adi en Sam voegen zich bij de meer dan 600 werknemers in EMEA, ongeveer de helft van het totale aantal werknemers van Snyk.

De ondersteuning voor datahuisvesting in de EU is het meest recente voorbeeld van Snyk's continue investeringen in enterprise-grade security en compliance. Snyk voldoet al aan alle wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming die van toepassing is op zijn securityplatform voor ontwikkelaars, waaronder GDPR, ISO 27001, ISO 27017, en SOC 2 Type II-normen. 

Het bedrijf zet zich volledig in om te voldoen aan nieuwe vereisten op het gebied van data governance en -security wanneer deze verschijnen en worden vereist door zijn klanten. Na de lancering in de EU is Snyk van plan om hun ondersteuning voor datahuisvesting uit te breiden  in andere regio's wereldwijd. 

Samantha Wessels, VP, EMEA sales, zegt: "Snyk is er trots op dat we onze investeringen in Europa uitbreiden. De adoptie van Snyk is begonnen in het Verenigd Koninkrijk, waar we zijn opgericht. We beginnen nu een vergelijkbare trend te zien in Europa. Niet alleen willen we onze klanten tegemoetkomen, maar met de explosie van ontwikkelaars in Europa en de 'shift left' van security, geloven we dat de tijd is gekomen om te investeren en om de ontwikkelaarsgemeenschap, securitybeoefenaars en ons partnerecosysteem in Europa te ondersteunen."

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie