Review: Acer Aspire S7-392

Redactie WINMAG Pro
Met de S7-serie gooit Acer al sinds 2012 behoorlijk hoge ogen. Het stijlvolle design in combinatie met de krachtige prestaties trekt de aandacht. We gingen aan de slag met de nieuwste telg uit de ultrabook-serie, de S7-392.

Acer staat toch vooral bekend om zijn betaalbare laptops voor de massa. De S7 ultrabooks hebben daar altijd al van afgeweken. Het vorige model was destijds een heel opvallende verschijning en een van de mooiste ultrabooks op de markt. In de nieuwe versie heeft de fabrikant het nodige verbeterd, maar het uiterlijk is grotendeels gelijkgebleven, en dat is helemaal geen straf. Het unibody-design van de Aspire S7 is een opvallende verschijning. Natuurlijk is de vergelijking met Apple snel gelegd maar dat zou flauw zijn. Apple heeft geen patent op strak design en strak, want dat is deze ultrabook. Het scherm is rondom, dus ook aan de achterkant, voorzien van Gorrila Glass. De witte bezel van het 13,3-inch grote scherm steekt ook mooi af bij het zilver-kleurige keyboard. Dicht of open, de Aspire S7 is en ultrabook waarmee je gezien mag worden.

Specificaties

We hebben hier duidelijk te maken met een werkpaard, Acer leverde ons de uitvoering met een Intel Core i7-processor van 1.80 GHz en 8GB. Geloof ons: dat apparaat kun je flink aan het werk zetten. Het IPS-scherm is tijdens het werken ook zeker niet onaardig. Niet heel vreemd met een resolutie van 2560x1440. Het systeem draait op Windows 8.1, waarmee het tien punts-gevoelige aanraakscherm ook goed tot zijn recht komt. Het scherm is enorm responsief, waardoor, als je het gebruikt, het ook echt lekker werkt. Aanraakbesturing werkt als goede aanvulling op het al prettig werkende apparaat zonder dat dit geforceerd wordt, de enige juiste implementatie van aanraakbesturing in wat feite gewoon een notebook is. Kleuren zijn helder en extreem vol, ook op lagere helderheid. Een beetje glare gooit op een zonnige dag wel roet in het eten, maar dat is onontkoombaar bij een touchscreen. Ook de inkijkhoek kon misschien iets beter, maar het is niet zo slecht om zwaar over te vallen.

Raid 0

Wat opslag betreft moet je het doen met 256GB aan SSD opslag. Acer ziet dit als een USP en noemt op haar website de SSD in de Aspire S7 'twee keer sneller dan dan standaard SSD's'. Hier willen we wel een kanttekening bij plaatsen. Raid 0 is weliswaar sneller, maar met een Raid 0-configuratie is foutcorrectie op de schijf geen optie en mocht je schijf crashen, ben je wel alle data kwijt. Voor de snelheid die de S7 levert krijg je er dus ook een verhoogd risico op dataverlies bij. Een extra backup-optie zoals een nas is daarom ook verstandig, zeker als je de ultrabook voor werk wilt gebruiken.

Aansluitopties

Voor aansluitingen ben je aangewezen op 2 usb 3.0-poorten, een SD-poort en een HDMI-poort. Daarnaast levert Acer een extra accessoire bij de Ultrabook die je via een unieke poort koppelt aan het apparaat. Het accessoire levert je een vaste lan-aansluiting, een vga-poort en een extra usb-poort op. Erg netjes! Wat wifi bertreft voorziet de S7 je van een 802.11n-adapter. Toch een wat vreemde keuze als je je bedenkt dat de ac-standaard al bijna op de voordeur klopt.

Accu

Een minpunt vinden we in de accu. Deze gaat op normaal gebruik ongeveer zes tot zeven uur mee. Dat is een redelijke tijd, maar met een dergelijk strak design hoop je toch liever aan de acht uur te geraken. Toch mogen we niet klagen, want als zes tot zeven uur echt te weinig voor je is, kunnen we ons niet voorstellen dat acht tot negen uur ineens ruim voldoende is.

Praktijk

In de praktijk werkt de S7 enorm lekker. Het keyboard en het touchpad liggen fijn onder je vingers. De smalle ruimte tussen de toetsen lijken ook een sweet spot te raken waardoor je nooit mis typt. Wel is het jammer dat het minimale design van buiten ook zijn weg vindt naar het keyboard. Boven het keyboard zit een hoop loze ruimte die wat ons betreft gerust gebruik had kunnen worden voor enkele sneltoetsen. Nu zit elke functie weggepropt op het keyboard en tuur je weer naar de toetsen met dubbele functie als je bijvoorbeeld snel je wifi aan- of uit wilt zetten. Wel erg handig zijn de oplichtende toetsen die het mogelijk maken om ook in het donker of op slecht verlichte plekken te werken.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie