Portworx by Pure Storage gaat strategische samenwerking aan met AWS

Redactie WINMAG Pro

Portworx biedt Amazon EKS-klanten enterprise storage-mogelijkheden die het eenvoudiger maken data-intensieve Kubernetes-applicaties op schaal te draaien

Pure Storage kondigt een strategische verbintenis aan met Amazon Web Services (AWS). Deze samenwerking is gericht op de ontwikkeling van oplossingen en activeringsprogramma's voor Pure's Portworx-oplossingen om ondernemingen te helpen Kubernetes workloads in productie te nemen.

Gartner voorspelt dat in 2025 meer dan 85% van de wereldwijde organisaties gecontaineriseerde applicaties in productie zal draaien, vergeleken met minder dan 35% in 2019*. Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS) is een managed service om Kubernetes op AWS te draaien en op te schalen zonder dat het nodig is een Kubernetes control plane of nodes te installeren, te bedienen en te onderhouden. Naarmate de adoptie van containers toeneemt en meer applicaties worden ingezet willen deze organisaties meer opties om de stateful en persistent data te beheren die bij deze moderne applicaties horen.

Portworx by Pure Storage kan klanten een volledig geïntegreerde oplossing bieden voor persistent storage, dataprotectie, disaster recovery, databeveiliging, regio-overschrijdende en hybride datamigraties, en geautomatiseerd capaciteitsbeheer voor Kubernetes-applicaties die door ontwikkelaars zijn gebouwd.

  • Portworx Enterprise dringt door tot de kern van wat ontwikkelaars en Kubernetes-administrators willen: data die zich net zo gedragen als een cloudservice. Deze gebruikers willen eenvoudig opslag aanvragen op basis van hun vereisten (capaciteit, prestatieniveau, elasticiteit, beveiligingsniveau en toegang, beschermingsniveau en meer), en de datamanagementlaag alle details laten uitzoeken.
  • Portworx PX-Backup voegt enterprise-grade point-and-click back-up en herstel toe voor alle applicaties die op Kubernetes draaien, zelfs als ze stateless zijn.

Als onderdeel van de samenwerking met AWS heeft Portworx ook een Early Access Program voor Portworx Backup as-a-Service (BaaS) op AWS aangekondigd. Portworx BaaS introduceert een moderne dataprotectie control plane om de implementatie van data- en applicatiehersteldoelstellingen te versnellen. Dit biedt applicatie-eigenaren de benodigde snelheid en eenvoud voor het beveiligen van Kubernetes-applicaties. Portworx BaaS is een van de vele ‘as-a-Service’ diensten die het bedrijf in de toekomst zal bieden aan klanten.

Deze driejarige strategische investering is de laatste stap in de uitbreiding van de relatie tussen Pure Storage en AWS. Het zal een uitgebreid Kubernetes-platform opleveren voor wederzijdse klanten die applicaties in productie nemen.

“Portworx en Amazon EKS leveren samen een echt betere oplossing die een aantal van de grootste uitdagingen aanpakt waar organisaties mee te maken hebben bij het opschalen naar enterprise-niveau van Kubernetes-applicaties”, zegt Murli Thirumale, VP en General Manager, Cloud Native Business Unit, Pure Storage. “We zijn enthousiast over de resultaten die we hebben gezien bij onze vele gezamenlijke klanten die onze oplossingen vandaag ook samen gebruiken. We kijken ernaar uit om Kubernetes-applicaties voor nog veel meer klanten te kunnen versnellen dankzij onze uitgebreide relatie met AWS en ons nieuwe Portworx Backup as-a-Service-aanbod op AWS.”

“Nu steeds meer organisaties overgaan op containers en Kubernetes om applicaties te bouwen en te moderniseren, creëren de oplossingen die hun reis naar de cloud versnellen aanzienlijke meerwaarde”, zegt Deepak Singh, VP Compute Services, AWS. "We werken graag samen met Portworx om klanten een andere optie te bieden voor back-up en datamanagement op Amazon EKS.”

Meer informatie:

*Arun Chandrasekaran, Best Practices for Running Containers and Kubernetes in Production, Gartner, August 2020

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie