Palo Alto Networks lanceert nieuwe beveiligingsoplossingen met Precision AI om te verdedigingen tegen geavanceerde dreigingen en AI-adoptie te waarborgen

Redactie WINMAG Pro

Palo Alto Networks (NASDAQ: PANW), de wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity, introduceert vandaag een reeks nieuwe beveiligingsoplossingen om bedrijven te helpen AI-gegenereerde aanvallen te dwarsbomen en AI-by-design effectief te beveiligen. Door gebruik te maken van Precision AI™, de nieuwe eigen innovatie die het beste van machine learning (ML) en deep learning (DL) combineert met de toegankelijkheid van generatieve AI (GenAI) voor realtime, levert Palo Alto Networks AI-gestuurde beveiliging die tegenstanders te slim af is en netwerken en infrastructuur proactiever beschermt.

“Ondernemingen moeten nog sneller, verder gaan dan ongelijksoortige processen en oplossingen om de voordelen te erkennen van een verbonden platform dat meer vertegenwoordigt dan alleen een tech stack, maar een kritisch bedrijfsmechanisme en onmiskenbare drijfveer voor succes is," zegt Nikesh Arora, chairman en CEO van Palo Alto Networks. "Platformisatie is de aanpak die nodig is, en geïntegreerde oplossingen die AI zowel kunnen beschermen als mogelijk maken zijn essentieel om resultaten te behalen. Precision AI van Palo Alto Networks is de game changer die een nieuw paradigma in beveiliging zal creëren waarbij - misschien wel voor het eerst - de verdediger de tegenstander voor is."

Palo Alto Networks heeft Precision AI geïntegreerd in zijn platforms Strata™, Prisma® en Cortex® en biedt daarmee nieuwe mogelijkheden voor belangrijke zakelijke toepassingen:

 • Counter AI with AI houdt in dat AI-gestuurde beveiligingsmaatregelen worden gebruikt om de potentiële negatieve gevolgen of risico's van het kwaadwillige gebruik van AI te bestrijden en tegen te gaan. Palo Alto Networks introduceert:
 • De Precision AI Security Bundle biedt geavanceerde beveiligingsoplossingen ondersteund door Precision AI, inclusief Advanced URL Filtering, Advanced Threat Prevention, Advanced WildFire® en Advanced DNS Security. Deze oplossingen maken gebruik van inline AI om geavanceerde webgebaseerde bedreigingen, 'zero-day'-bedreigingen, ontwijkende command-and-control-aanvallen en DNS-kapingaanvallen te voorkomen.
 • Secure AI by Design creëert een veilig AI-ecosysteem dat prioriteit geeft aan de integriteit van AI-beveiligingsraamwerken, de compliance verbetert en de blootstelling van gegevens minimaliseert vanaf de eerste ontwikkelingsstadia tot aan de implementatie.
 • AI Access Security stelt het personeel van een organisatie in staat om AI-tools vol vertrouwen te gebruiken en geeft beveiligingsteams volledig overzicht, robuuste controles, gegevensbescherming en proactieve maatregelen om bedreigingen te voorkomen. Hierbij introduceert Palo Alto Networks het volgende:  
 • Prisma Cloud AI Security Posture Management (AI-SPM) beveiligt het AI-ecosysteem door kwetsbaarheden te identificeren en prioriteit te geven aan misconfiguraties in modellen, toepassingen en bronnen. Het verbetert de compliance en minimaliseert de blootstelling van gegevens, waardoor de integriteit van het AI-beveiligingsraamwerk wordt verbeterd.
 • AI Runtime Security helpt je vol vertrouwen AI-gestuurde apps te bouwen door het gehele AI-app ecosysteem te beveiligen met het bieden van bescherming tegen runtime bedreigingen zoals prompt injecties, model DoS, onveilige uitvoer en nog veel meer.
 • New AI-enabled Code to Cloud™ capabilities​ omvat AI attack path en blast radius analyse en begeleide herstelmaatregelen die complexe risico's en potentiële breukroutes van hoe risico's zich kunnen verspreiden vanuit een eerste uitbuiting blootleggen en stappen om snel te herstellen.

Simplify Security with AI is mogelijk dankzij copilots die worden aangestuurd door Precision AI op drie platformen van Palo Alto Networks die veel verder gaan dan de hype om meer autonome beveiliging te leveren:

 • Contextgestuurd - de intentie van de gebruiker echt begrijpen
 • Actiegericht - acties van gebruikers uitvoeren en automatiseren
 • Proactief – waarschuwingen best practices bieden
 • Ondersteuning - productondersteuning en workflows voor het aanmaken van tickets bieden
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie