Nutanix voegt energiemonitoring toe waarmee klanten hun voortgang op het gebied van duurzaamheid kunnen bijhouden
Nutanix (NASDAQ: NTNX), leider op het gebied van hybride multi-cloud computing, heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd in het Nutanix Cloud Platform die inzicht bieden in het energieverbruik van een Nutanix-omgeving. Dit helpt organisaties hun duurzaamheidsplannen te verbeteren met gegevens over energieverbruik op basis van metingen van de gebruikte hardware, die vrijwel in realtime worden bijgewerkt. Klanten kunnen onder meer stroomgegevens visualiseren in hun Nutanix-dashboard en zo het energieverbruik van de IT-omgeving beter begrijpen.
“Gegevens over energie-efficiëntie worden steeds belangrijker voor IT-infrastructuurpersoneel dat resources wil optimaliseren en duurzaamheidsdoelen wil bereiken”, zegt Steve McDowell, Chief Analyst bij NAND Research. “Actieve monitoring van energiegegevens is een mooie nieuwe tool voor Nutanix-klanten die moeite hebben om hun milieudoelstellingen te bereiken.”
Volgens de Nutanix Enterprise Cloud Index is 88% van de organisaties het erover eens dat duurzaamheid een prioriteit is. Veel organisaties implementeren dan ook duurzaamheidsinitiatieven, waarvan de meest voorkomende het moderniseren van de IT-infrastructuur is. Echter hebben organisaties vaak moeite met het accuraat meten en plannen van hun energieverbruik, alsook hun CO2-uitstoot, binnen hun IT-domein. Moderne IT-systemen zijn complex en bestaan vaak uit een combinatie van servers op locatie, co-located platformen en hosting bij serviceproviders. Hierdoor kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen tot gegevens en inzichten die de gebruikers van de IT-middelen informeren over het energieverbruik.
Deze nieuwe functionaliteit, opgenomen in Nutanix Cloud Infrastructure (NCI), helpt klanten dit proces te vereenvoudigen door meer gedetailleerde informatie over hun energieverbruik te verstrekken in plaats van schattingen op basis van aannames of ‘typische’ verbruikswaarden. Het bouwt ook voort op de onlangs uitgebrachte mogelijkheden in de X-Ray benchmarkingtool van Nutanix, die informatie over vermogen en energie levert ter vergelijking met andere prestatiestatistieken (CPU, geheugen, IOPS, enz.) voor real world-scenario's. Dit kan klanten helpen het stroom- en energieverbruik voor specifieke gesimuleerde workloads beter te begrijpen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van de best beschikbare gegevens.
“Organisaties over de hele wereld hebben geprofiteerd van de servergebaseerde, webscale-architectuur van het Nutanix Cloud Platform om het energieverbruik van hun datacenters actief te verminderen”, zegt Thomas Cornely, SVP Product Management bij Nutanix. “Deze nieuwe functionaliteit in Prism Central stelt klanten in staat om realtime statistieken over energieverbruik te visualiseren en historische gegevens te rapporteren ter ondersteuning van de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten.”
IT-afdeling kan rapporteren op energiebesparing
Met het oog op duurzaamheid streven IT-professionals naar een goed evenwicht tussen prestaties en efficiënte levering van apps, data en computing. Technologieën zoals virtualisatie, containers en hyperconverged infrastructure (HCI) consolideren workloads op minder fysieke apparaten, waardoor het energieverbruik en de CO2-uitstoot worden verminderd in vergelijking met traditionele infrastructuur. Gemiddeld rapporteerden Nutanix-klanten die hun ervaringen deelden met de Nutanix Cloud Infrastructure-oplossing, de op HCI-gebaseerde bouwsteen voor het Nutanix Cloud Platform, een afname van de fysieke voetafdruk van ruim 70% en een afname van het energieverbruik van 50% ten opzichte van hun legacy-systemen. Een vermindering van het energieverbruik kan leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot, waardoor de milieubelasting van de IT-systemen van een organisatie tot een minimum wordt beperkt.
Het power consumption-dashboard is momenteel in ontwikkeling en is de eerste stap om gebruikers van het Nutanix Cloud Platform te voorzien van meer informatie en tools om hun duurzame IT-initiatieven beter te ondersteunen.