Snowflake onthult onder meer een nieuw Large Language Model (LLM)

Redactie WINMAG Pro

Datacloud-bedrijf Snowflake (NYSE: SNOW) heeft tijdens de Snowflake Summit 2023 een aantal nieuwe innovaties voor het datacloudplatform aangekondigd. Deze verbeteringen maken het voor organisaties gemakkelijker om waarde te halen uit al hun data. 

 

De belangrijkste aankondigingen:

  • Document AI: een nieuw Large Language Model dat klanten op basis van generatieve AI-technologie helpt hun documenten beter te begrijpen en ongestructureerde data te benutten.
  • Het Snowflake Native App Framework: hierdoor kunnen ontwikkelaars onder meer apps binnen de Data Cloud bouwen, deze verspreiden en er geld aan verdienen. 
  • Nieuwe Snowpark-containerdiensten: dit breidt de programmeerbaarheid voor ontwikkelaars uit om veilige generatieve AI uit te voeren in de Data Cloud.
  • Snowflake en NVIDIA werken samen om bedrijven te helpen om generatieve AI-applicaties te maken met behulp van hun eigen data in de Snowflake Data Cloud.

Het belangrijkste nieuws per aankondiging is hieronder samengevat, inclusief links naar de volledige Engelstalige persberichten. 

Snowflake onthult nieuw Large Language Model (LLM) om diepere inzichten uit documenten te halen, terwijl de snelheid en prestaties van het platform worden verbeterd

Snowflake

Datacloud-bedrijf Snowflake (NYSE: SNOW) lanceert nieuwe innovaties zoals Document AI (private preview). Dit is een nieuw Large Language Model (LLM) dat is gebouwd met behulp van Applica's innovatieve generatieve AI-technologie om klanten te helpen documenten beter te begrijpen en hun ongestructureerde data te benutten. 

Snowflake kondigt ook updates aan voor Iceberg Tables (binnenkort in private preview), waarmee ze datasilo's verder willen verminderen. Dit stelt organisaties in staat om open tabelindelingen te gebruiken met snelle prestaties en enterprise-grade governance. Deze updates zijn van toepassing op zowel data in Snowflake's catalogus als data die worden beheerd door een andere catalogus.

Daarnaast biedt de nieuwe Snowflake Performance Index (SPI) meer inzicht en meetgegevens over de voortdurende prestatieverbeteringen van Snowflake. Uit deze metingen blijkt dat de tijd die nodig is voor het uitvoeren van zoekopdrachten met 15 procent is verbeterd voor stabiele workloads van klanten. Dit benadrukt hoe Snowflake blijft werken aan het verbeteren van de verhouding tussen prijs en prestaties voor klanten.

Meer weten? Hier lees je het hele (Engelstalige) persbericht.

Snowflake Native App Framework stelt alle ontwikkelaars in staat zich aan te sluiten bij marktleiders zoals Capital One Software, DTCC en Matillion bij het bouwen, de distributie en het verdienen aan apps binnen de Data Cloud

Datacloudbedrijf Snowflake (NYSE: SNOW) kondigt aan dat het Snowflake Native App Framework (openbare preview op AWS) nu beschikbaar is voor ontwikkelaars om Snowflake Native Apps te bouwen en te testen. Klanten kunnen meer dan 25 nieuwe Snowflake Native Apps installeren vanuit de Snowflake Marketplace. Snowflake Native Apps zorgen voor een nieuwe vorm van samenwerking met data. 

De apps bieden ontwikkelaars de tools die ze nodig hebben om snel robuuste apps te maken met de hoge beschikbaarheid en automatische schaalbaarheid van Snowflake. Deze apps draaien rechtstreeks binnen de Snowflake-accounts van klanten, waardoor security- en privacyproblemen worden verminderd. 

Dit opent geheel nieuwe inkomstenbronnen en stelt duizenden Snowflake-klanten in staat om deze apps gemakkelijk te ontdekken en te installeren, zonder hun data te hoeven verplaatsen of bloot te stellen.

Meer weten? Hier lees je het hele (Engelstalige) persbericht.

Snowflake breidt programmeerbaarheid voor ontwikkelaars uit met nieuwe Snowpark-containerdiensten om veilige generatieve AI uit te voeren in de Data Cloud; Inclusief NVIDIA-GPU's, notebooks, apps en meer

Datacloudbedrijf Snowflake (NYSE: SNOW) breidt de data-programmeerbaarheid uit voor datawetenschappers, data-engineers en applicatieontwikkelaars, zodat zij sneller en efficiënter kunnen bouwen in de Data Cloud. 

Snowflake vergroot de scope van Snowpark met de lancering van Snowpark Container Services (private preview). Hierdoor kunnen ontwikkelaars gebruik maken van bredere infrastructuuropties, zoals versnelde computing met NVIDIA GPU's en AI-software. Zo kunnen zij meer workloads uitvoeren binnen het veilige en gecontroleerde platform van Snowflake, zonder dat het ingewikkeld wordt. Daarnaast hebben ze toegang tot een breder scala aan AI- en machine learning (ML)-modellen, API's en intern ontwikkelde applicaties.

Met Snowpark Container Services hebben Snowflake-klanten ook toegang tot een breed scala aan externe, third-party software en apps. Dit omvat onder andere Large Language Models (LLM's), Notebooks en MLOps-tools die ze kunnen gebruiken binnen hun account.

Bovendien maakt Snowflake het eenvoudiger om ML-modellen te ontwikkelen, operationaliseren  en te gebruiken. Ze introduceren nieuwe innovaties waarmee meer organisaties hun data en ML-modellen kunnen benutten. Deze verbeteringen omvatten: 

  • Een reeks nieuwe Snowpark ML API's voor efficiëntere modelontwikkeling (public  preview). 
  • Een Snowpark Model Registry voor schaalbare MLOps (private preview). 
  • Streamlit in Snowflake, waarmee modellen kunnen worden omgezet naar interactieve apps (binnenkort in public preview). 
  • Geavanceerde streamingmogelijkheden.

Meer weten? Hier lees je het hele (Engelstalige) persbericht.

Snowflake en NVIDIA werken samen om bedrijven te helpen hun data te benutten voor generatieve AI in de Data Cloud

Datacloudbedrijf Snowflake (NYSE: SNOW) en NVIDIA gaan samenwerken om bedrijven van elke grootte te helpen om op maat gemaakte generatieve AI-applicaties te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van hun eigen data, allemaal veilig binnen de Snowflake Data Cloud.

Snowflake bundelt zijn krachten met NVIDIA om bedrijven te helpen gebruik te maken van t NVIDIA NeMoTM-platform en NVIDIA GPU-versnelde computing. Dit stelt bedrijven in staat om  Large Language Models (LLM’s) te ontwikkelen en  om data in hun Snowflake-accounts te gebruiken om aangepaste LLM's te maken voor geavanceerde generatieve AI-services, zoals chatbots, zoekmachines en samenvattingen. De mogelijkheid om LLM's op maat te maken zonder data te verplaatsen, zorgt ervoor dat bedrijfseigen informatie volledig beveiligd en beheerd blijft binnen het Snowflake-platform.

De samenwerking tussen NVIDIA en Snowflake betekent een nieuwe kans voor bedrijven. Het stelt hen in staat om hun eigen data te gebruiken - variërend van honderden terabytes tot petabytes aan onbewerkte en gecureerde bedrijfsinformatie - om aangepaste LLM's te maken en af te stemmen op bedrijfsspecifieke applicaties en diensten. Dit opent nieuwe kansen voor organisaties om optimaal gebruik te maken van hun waardevolle data.

Meer weten? Hier lees je het hele (Engelstalige) persbericht.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie