Drie must-have smartphone accessoires die Apple en Samsung liever niet in de spotlight zien

Drie must-have smartphone accessoires die Apple en Samsung liever niet in de spotlight zien

Redactie WINMAG Pro
Negen van de tien Nederlanders gebruiken een smartphone. Onze mobiele vriend is onmisbaar. Toch worden smartphones zelden optimaal benut. Voor alledaags gebruik kom je met een werkend model en tweetal handen heel ver. Op de lange termijn daarentegen, kan een gebrek aan accessoires je duur komen te staan.

Veel van de hindernissen die vaak leiden tot de aankoop van een gloednieuwe telefoon zijn te voorkomen met de aankoop van veel goedkopere accessoires. En omdat we juist in tijden van crisis vaker leunen op de smartphone, zetten we drie van de meest interessante accessoires en onderdelen op een rij.

Batterijen en accu’s

Begin 2020 werd Apple genoodzaakt om te erkennen dat de levensduur van iPhone-batterijen actief verkort wordt. Naar eigen zeggen ging het om een select aantal iPhones. Honderdduizenden anekdotes spreken dit tegen. Velen klagen over de onvoorspelbare levensduur van de iPhone-batterijen van diverse modellen. 

Apple gaf zijn motivatie niet vrij, maar experts vermoeden dat de batterijduur ingekort wordt om gebruikers tot een nieuwe iPhone-aanschaf te verleiden. Doe dit vooral niet. Het inbouwen van een nieuwe batterij is met gemak aan te leren. Door onder de telefoonaccessoires van Mobilesupplies.nl naar een geschikt onderdeel te zoeken, ben je stukken goedkoper uit dan bij de aankoop van een nieuwe - en vaak peperdure - iPhone.

Docks en cradles 

Elke smartphone is met gemak via een USB-kabel op te laden. Maar deze oplaadmethode laat qua uitstraling te wensen over. Met een dock of cradle bewaar en laad je een telefoon stijlvol op. Het device plaats je op een nachtkastje of bureau, waarna je de smartphone met gemak op het oplaadonderdeel aansluit of - in het geval van een draadloze dock - neerlegt. 

Sommige docks laden meerdere smartphones op. Een ander voordeel is de vergrootte duurzaamheid. Het ontwerp van USB-kabels maakt het lastig om spanning op de draden te minimaliseren. Staat er spanning op een oplaadkabel, dan is de kabel vatbaar voor degradatie. Aangezien stekkeringangen zich niet altijd op dezelfde hoogte als een nachtkastje of bureau bevinden, komt de kabel bij elke oplaadbeurt onder een andere hoeveelheid spanning te staan. De verbinding tussen een stekkeringang en cradle of dock is daarentegen statisch. Mede hierdoor gaat het oplaadapparaat veel langer mee.

Screenprotectors

Eén van de leidende oorzaken voor de vervanging - en dus aankoop - van een smartphone is een gebroken display. Wordt het massaal duidelijk dat je met een accessoire van een tientje nooit meer met een gebroken scherm zit, dan kunnen fabrikanten op gigantisch omzetverlies rekenen. Voor grote namen als Apple en Samsung is het dus fijn dat niet iedereen van screenprotectors afweet. Jammer voor hen, maar jij valt met je neus in de boter. We praten je bij. 

De screenprotector werd nog geen vijf jaar terug afgeschreven als waardeloze toevoeging. De modellen van toen bracht je aan op de display van een smartphone, waarna deze door een extra beschermingslaag verdedigd werd. Maar de modellen van toen botsten met proximity sensors. Smartphones herkenden de aanwezigheid van een object. Als resultaat werd de functionaliteit van de smartphone verstoord. 

De screenprotectors van nu zijn even eenvoudig aan te brengen en botsen niet langer met proximity sensors. Moderne modellen zijn namelijk stukken transparanter en dunner. Daarmee is het enkele nadeel de wereld uit. Voor grofweg € 10,- verzeker je jouw display tegen vallen, vuil en dergelijke schade. Kost je een hoop minder dan een nieuw scherm.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie