'Apple iPad 3 wordt dunner door nieuwe technologie van Sharp'

Redactie WINMAG Pro

Apple gebruikte voorheen de ips-technologie voor het aanraakscherm van de iPad. De samenwerking met Sharp voor de igzo-technologie wijst er echter op dat ze bij de productie van de iPad 3 hiervan af zullen zien.

Deze week werd bekend dat Apple gaat samenwerken met het Japanse elektronicabedrijf Sharp. Volgens Forbes heeft de iPad-producent tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar besteed aan productiemateriaal voor een fabriek van Sharp. Hier werkt Sharp aan de igzo-technologie.

Deze technologie moet de ips-technologie vervangen die nu in de iPad wordt gebruikt. Hierdoor zou de iPad 3 dunner worden. Daarnaast zou de batterij van het tablet hier ook baat bij hebben: de ips-technologie vergt namelijk veel van je accu.

De technologie van Sharp zal niet alleen gebruikt worden voor de iPad. Ook de iPhone 5 en het nieuwe televisieproject van Apple, iTV, moeten voorzien worden van de nieuwe schermen.

Volgens Wired gaat Apple voor het scherm niet alleen samenwerken met Sharp. Delen van de technologie zullen ook van fabrikanten als Samsung en LG komen. Volgens de laatste geruchten zal er een scherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels komen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie