Nederlands Virtual Data Centre live

Redactie WINMAG Pro
Na een succesvolle introductie in achtereenvolgens het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland is Nederland het vierde land waar de lokale cloudnode van het Virtual Data Centre van Claranet vorige week in productie is gegaan. Spanje en Portugal zullen de komende maanden volgen, zodat klanten binnen de gehele footprint van Claranet gebruik kunnen maken van deze dienst, met de garantie dat de data binnen de eigen landsgrenzen blijft.

Met het Virtual Data Centre is het niet meer nodig om hardware te selecteren en te bestellen om een eigen server snel online te brengen of uit te breiden. Design en configuratie in minuten waardoor de dienst uitermate geschikt is voor platformen die vragen om elasticiteit en/of ad-hoc implementaties zonder grote investeringen.

Deze clouddienst geeft gebruikers dezelfde functionaliteit als een eigen intern of extern fysiek datacenter en stelt ze in staat hetzelfde beheer toe te passen als in de huidige situatie op eigen servers. Het platform van Claranet gaat namelijk nog een stapje verder dan een standaard virtuele server. Het virtualiseert namelijk niet één enkele server als meerdere (virtuele) servers, maar het gedraagt zich als een compleet datacenter - inclusief servers, netwerkapparaten, systeembeheer, beveiliging, opslag en koppeling naar het bedrijfsnetwerk - en dat met een enkel toegangs- en beheerpaneel.

Via dit model kan iedereen precies de niveaus aan opslag, servercapaciteit, beveiliging en andere IT-functies afnemen die nodig zijn, volgens een simpel Pay-for-use model. Met de combinatie van de zekerheid dat de data het land niet verlaat, maakt dit een ideale dienst om de ervaring van een enterprise-platform te verkrijgen tegen een eerlijke prijs.

Voor het Virtual Data Centre heeft Claranet van de redactie van WINMAG Pro en Baaz Magazine een “MKB Proof-award” ontvangen, de dienst is specifiek geschikt bevonden voor het midden- en kleinbedrijf; betaalbaar, eenvoudig beheersbaar en simpelweg ‘functioneel’.

Kijk op www.virtualdatacentre.nl voor meer informatie en vraag direct een testaccount aan om het gemak van dit datacenter te ontdekken.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie