Effectiever leren met leerplatform MyTSTC

Redactie WINMAG Pro

Eén van de grootste problemen bij klassikaal trainen is het niveauverschil tussen deelnemers. Waar de ene cursist graag snel de diepte in gaat, mist de ander fundamentele kennis die benodigd is om het tempo van een training omhoog te houden. Een ander probleem is het gat tussen de gevolgde training en het te behalen examen. Cursisten ronden hun training af en keren terug in de dagelijkse praktijk, waarbij de voor het examen benodigde zelfstudie te weinig aandacht krijgt. Opleidingsinstituut TSTC pakt beide problemen aan. Met behulp van MyTSTC, een nieuw leerplatform, worden TSTC’s security- en privacytrainingen effectiever dan ooit tevoren.

De cursist krijgt snel na zijn inschrijving toegang tot het platform en start de training met een introductievideo die uitlegt wat er van hem verwacht wordt. Vervolgens doet hij een online assessment test in de leeromgeving, waarmee de deelnemer wordt getoetst op zijn voorkennis. Afhankelijk van eventuele foute antwoorden, ontvangt de cursist extra lesmateriaal op maat, in vorm van video’s en/of teksten.

Zo werkt iedere deelnemer al vóór de klassikale training aan het leggen van een fundament, waar de trainer tijdens zijn lessen op voort kan bouwen.

Gelijkgestemd

Naast deze individuele lessen, leest elke cursist zelfstandig een deel van de theoretische stof. Deze stof wordt door een uitgewerkte leerwijzer van het leerplatform bepaald. Het resultaat is een gelijkwaardige groep cursisten, waarmee een trainer sneller de diepte kan ingaan. Bijvoorbeeld met behulp van praktische laboefeningen of het uitwerken van casuïstiek.

Opfrissen

Na hun training krijgen deelnemers via MyTSTC toegang tot een exclusieve, zelf instelbare MemoTrainer. De MemoTrainer voorkomt dat de stof wegzakt voordat het examen is gedaan. De cursist kiest er bijvoorbeeld voor om wekelijks op dinsdag en vrijdag te oefenen met testvragen. De hoeveelheid bepaalt een deelnemer zelf. Hij ontvangt op deze dagen een notificatie per mail of pushbericht, op een mobiel device naar keuze. Eén klik later loopt hij de klaargezette testvragen langs, bijvoorbeeld tijdens een busrit of pauze op het werk. Daarna ontvangt hij een duidelijke uitleg over waarom de antwoorden goed of fout waren.

De voordelen van MyTSTC zijn aantoonbaar. Effectiviteit van klassikale trainingen wordt vergroot. Ook speelt het platform in op de behoefte om blended, op maat gemaakt te leren.

Hoe?

Security- en privacytrainingen die het platform gebruiken, herken je vanaf deze zomer via het TSTC Plus-logo op de website.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie