Zebra Technologies lanceert vaste industriële scanner voor AI-applicaties en krachtige 3D-sensoren

Redactie WINMAG Pro

Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), een toonaangevende leverancier van digitale oplossingen voor het intelligent verbinden van data, bedrijfsmiddelen en mensen, introduceert de FS42 vaste industriële scanner en de 3S Series 3D-sensoren. Met deze nieuwe producten blijft het bedrijf zich inzetten om veilige technologische innovaties op het gebied van AI en industriële automatisering in de productie-industrie te stimuleren, met als doel de operationele efficiëntie te verbeteren. 

De FS42 vaste industriële scanner is uitgerust met een neural processing unit (NPU) voor betere prestaties bij het uitvoeren van AI deep learning-gebaseerde tools. De FS42 zal ook uitgerust zijn met Zebra Aurora Focus™ voor snelle installatie en implementatie.   

Bij toekomstige industriële evenementen zal Zebra Technologies een voorproefje geven van een AI deep learning-gebaseerde anomaliedetectietool op de FS42, die uitmuntende prestaties laat zien voor assemblageverificatie en defectdetectietoepassingen. 

Dankzij de nieuwe pixel application-specific integrated circuit (ASIC) zullen fabrikanten en magazijnbeheerders profiteren van snellere decodeertijden voor specifieke symbologieën en aanzienlijke prestatieverbeteringen van Zebra's deep learning-gebaseerde optische tekenherkenningstool (DL-OCR)

De snelle 3S Series 3D-sensoren met hoge resolutie zijn plug-and-play ready met een power over ethernet (PoE)-verbinding. Ze zijn versterkt met Zebra's Aurora Design Assistant™ of Aurora Vision Studio™ om ontwikkeling te versnellen en 3D vision-toepassingen sneller online te brengen. Kits met Zebra's 4Sight Series EV7 vision controller zullen ook beschikbaar zijn voor multi-camera machine vision en deep learning-toepassingen in de fabriek. 

De 3S40-sensor biedt nieuwe toepassingsmogelijkheden met een groot gezichtsveld voor de inspectie en dimensionering van grotere, statische objecten, met een scangebied van maximaal 1626 (breedte) x 1312 (diepte) x 1280 (hoogte) mm. De 3S80-sensor is ideaal voor nauwkeurige inspectie en dimensionering van statische of bewegende objecten, met een scangebied tot 862 (breedte) x 567 (diepte) x 442 (hoogte) mm voor de 3S80-4M, terwijl het scangebied van de 3S80-4L tot 2495 (breedte) 1836 (diepte) x 2256 (hoogte) mm reikt. 

De 3S80 biedt hoogwaardige 3D-data, kleurinformatie en de mogelijkheid om willekeurige bewegingen te scannen in toepassingen voor orderpicking. De 3S80 maakt gebruik van gepatenteerde, parallel-gestructureerde lichttechnologie, waardoor gebruikers hele gebieden van scènes in 3D kunnen scannen met een resolutie en nauwkeurigheid tot op de sub-millimeter. Dit omvat zelfs gebieden die hoogglanzend, doorschijnend of transparant zijn. 

De sensoren van de 3S-serie zijn veelzijdig inzetbaar bij diverse toepassingen in productie en logistiek. Voorbeelden zijn inspectie van het oppervlak van batterijen voor elektrische voertuigen, inspectie van auto-onderdelen, 3D-meting van hoeken na assemblage-inspectie, volumemeting, dimensionering van dozen en objecten in logistieke processen. Als onderdeel van een pick-systeem kunnen ze ondersteuning bieden bij logistiek palletiseren en depalletiseren, bin picking en robot picking op assemblagelijnen in de auto-industrie. 

"Zowel klanten als industriële rapporten benadrukken de uitdagingen waarmee fabrikanten en logistieke operators worden geconfronteerd, evenals de kansen die voor hen liggen. Zebra voorziet in de benodigde tools om de frontlinie te optimaliseren" zegt Donato Montanari, General Manager en Vice President, Machine Vision, Zebra Technologies." Betere 3D-technologie, deep learning en NPU's zijn krachtige tools die bedrijven nodig hebben om kwaliteitsproductie en -verwerking te ondersteunen. Zebra's hardware en software zullen helpen de resultaten te leveren die ze willen zien." 

De eerste productlanceringsdemo's en previews in Europa vinden plaats op SPS Italia, van 28 tot en met 30 mei. Het Zebra Machine Vision-team zal beschikbaar zijn om deze nieuwe oplossingen persoonlijk toe te lichten op UKIVA van 18 tot en met 19 juni, bij The Battery Show Europe van 18 tot en met 20 juni, en op Vision, van 8 tot en met 10 oktober. 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie