Xebia en Orbia Wavin breiden partnership uit voor sterke digitale aanwezigheid

Redactie WINMAG Pro

Techconsultancy Xebia breidt zijn partnership uit met Orbia Wavin. Orbia Wavin is de bouw- en infrastructuurdivisie van de leverancier van pijpsystemen en -oplossingen. Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en duurzaamheid en wordt op digitaal gebied ondersteund door Xebia.

“De uitbreiding van de samenwerking symboliseert de voortzetting van een geweldige relatie met Wavin. Deze samenwerking begon met de implementatie van een IoT-platform. Dit platform draagt bij aan een duurzame en gezonde wereld door innovatieve digitale oplossingen naar de klanten te brengen”, aldus Guido van den Boom, partner digitale transformatie en account executive Orbia bij Xebia.

Beide bedrijven werken nu samen aan een strategisch initiatief om Wavin’s wereldwijde digitale aanwezigheid te versterken. Daarmee verbetert de leverancier van pijpsystemen zijn klantervaringen en stroomlijnt de organisatie het productaanbod op grote schaal. 

Gezamenlijk werken ze aan een oplossing om klanten aan te spreken en het bestelproces te vereenvoudigen via de geïntegreerde website en webshop. Daarbij maakt Wavin gebruik van Xebia’s autoriteit in digitale transformatie, cloud en data & AI. Een team in Nederland, Polen en India werkt aan dit project.

“We zijn blij dat we onze samenwerking met Xebia kunnen uitbreiden en de klantervaring in onze digitale kanalen kunnen verbeteren. We maken het voor onze klanten eenvoudiger om online samen te werken in de meer dan 65 landen waarin we actief zijn. We zien deze samenwerking ook als een kans om gebruik te maken van de innovatieve kracht van Xebia’s 6000 experts”, aldus Thomas de Jong, Head of Digital Technology bij Wavin.

Over Wavin, de bouw- en infrastructuurdivisie van Orbia

De bouw- en infrastructuurdivisie van Orbia, genaamd Wavin, levert innovatieve oplossingen voor de industrie op basis van meer dan 60 jaar ervaring in productontwikkeling. De organisatie richt zich op het verbeteren van de wereld door gezondere, duurzamere omgevingen te bouwen. 

Of het nu gaat om het verbeteren van de distributie voor schoon drinkwater, het toegankelijk maken van sanitaire voorzieningen, de ontwikkeling van klimaatbestendige steden of de ontwikkeling van comfortabele leefgebieden, Orbia Wavin werkt samen met verschillende gemeenten, engineers, aannemers en installateurs aan toekomstbestendige communities, gebouwen en huizen.

Orbia Wavin beschikt over 12.000 medewerkers in ongeveer 65 productielocaties wereldwijd, die gezamenlijk in 80 landen leveren via het verkoop- en distributienetwerk.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie