Wouter Dijk legt lat hoog als nieuwe algemeen directeur van Xerox

Redactie WINMAG Pro

Wouter Dijk van Xerox: "Onze mensen maken het verschil door hun tomeloze inzet."

(De foto is genomen door Enith van Tongeren.)

 

Xerox heeft Wouter Dijk benoemd tot Algemeen Directeur van Xerox. Sinds februari bekleedt Dijk deze functie a.i. na het vertrek van Wilco van Bezooijen. Dijk is sinds 1998 verbonden aan Veenman, een dochterbedrijf van Xerox. Bij Veenman vervulde Dijk diverse rollen waaronder Sales Director. Deze functie combineerde Dijk vervolgens ook bij Xerox. Nu is hij voor beide organisaties Algemeen Directeur. 

Wouter Dijk: “We zijn een fantastisch bedrijf en hard op weg als wereldwijd ICT-bedrijf met onze oplossingen als Device as a service (DaaS), RPA, AI en security. We digitaliseren zowel bij MKB als in groot zakelijke en publieke omgevingen de bedrijfsprocessen en workflows en helpen klanten bij het inrichten en beheer van de digitale werkplek. Ook met onze partners implementeerden we het afgelopen jaar weer prachtige, innovatieve oplossingen. Zo hebben we bijvoorbeeld met partners IX-Ware en XA een workflow-oplossing voor digitalisering en verdere verwerking van inkomende stukken voor zowel de accountancysector als de advocatuur gebouwd. En met OneXillium hebben we onze CareAR-oplossing op hun servicedesk geïmplementeerd, waarmee ze de eerste in Nederland zijn die een Augmented Reality oplossing gebruiken om het serviceniveau naar onze gezamenlijke klanten nog verder te verhogen. Ik kijk er naar uit om met Xerox en Veenman en al onze partners onze groeiambities verder uit te bouwen. 

Daarnaast zie ik graag meer diversiteit op de werkvloer. Door diversiteit van achtergronden en perspectieven kunnen we op verschillende manieren naar ons bedrijf kijken, wat leidt tot innovatieve diensten voor onze klanten en boeiender werk voor onze mensen. Ik richt me daarbij op drie pijlers: authenticiteit, creativiteit en inzet. Dat betekent dat collega’s zichzelf mogen zijn in alle facetten. Maar ook dat we verschillend denken, elkaar uitdagen en niet over de geijkte paden lopen in het vinden van oplossingen voor onze klanten. Onze medewerkers maken daarbij het verschil met hun tomeloze inzet.”  

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie