World Backup Day; De verklaringen van Seagate

Redactie WINMAG Pro

Op 31 maart is het World Backup Day. Onderstaand vindt u een aantal statements van Colin Presly, Head of Customer Success bij Seagate

AI vergroot de vraag naar dataopslag en het belang van back-ups

Data is de brandstof die AI aandrijft. Het stelt bedrijven in staat om inzichten en waarde te halen uit informatie die voorheen onbenut bleef, namelijk de data waarover ze al beschikken. Back-ups van die gegevens zijn niet alleen noodzakelijk voor IT en security, ze zijn ook essentieel voor de bedrijfsvoering. Naarmate AI de inzet verhoogt, moeten bedrijven opnieuw evalueren waar ze hun data opslaan. Enerzijds om ervoor te zorgen dat die gegevens beschikbaar zijn wanneer dat nodig is. En anderzijds om de kosten en het energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

Duurzame opslagoplossingen zijn steeds belangrijker voor back-up van data

Het Internationale Energieagentschap (IEA) voorspelt dat de energieconsumptie van datacenters in 2026 liefst 1.000 terawatt zal bereiken. Dat is ongeveer evenveel als het elektriciteitsverbruik in Japan vandaag. Nieuwe storage-oplossingen met een hoge oppervlaktedichtheid kunnen bedrijven en datacenters helpen om te schalen en de kosten te beperken, zonder duurzaamheid uit het oog te verliezen. Harde schijven met HAMR-technologie kunnen de oppervlaktedichtheid verbeteren voor een efficiënter energieverbruik.

Kies voor refurbished en gerecycleerde schijven

Het Circular Drive Initiative, een partnership van wereldleiders op het gebied van digitale opslag, helpt gegevensopslag duurzamer te maken door circulariteit te stimuleren. Dit betekent opknappen, herstellen, hergebruiken en recyclen, zodat er minder e-waste in het milieu terechtkomt. Omdat duurzaamheid een topprioriteit blijft, moeten bedrijfsleiders kiezen voor opslagoplossingen die deel uitmaken van die circulaire economie.

Ondanks de focus op AI en duurzaamheid blijft de 3-2-1 regel gelden

De meeste experts raden een 3-2-1 back-upregel aan. Dit betekent dat je drie  versies van je data bewaart (het origineel en twee kopieën) op twee verschillende media met één off-site kopie voor disaster recovery.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie