Wireless Logic en Blue Wireless onthullen geavanceerde maritieme connectivity oplossingen op Europort 2023

Redactie WINMAG Pro

Wireless Logic, de wereldwijde aanbieder van IoT-connectiviteitsplatforms, zal haar nieuwste oplossingen voor connectivity in de maritieme sector demonstreren op Europort 2023 (7-10 november) samen met Blue Wireless. Wireless Logic heeft eerder dit jaar Blue Wireless overgenomen. Zij bundelen zo een schat aan kennis op het gebied van draadloze oplossingen en beschikken samen over veel ervaring in de maritieme sector. Hiermee vergroten zij de kracht van LTE/5G-technologieën, die een oplossing zijn voor de uitdagingen van maritieme ondernemingen. Denk hierbij aan maritieme IoT-connectiviteit, beheerde wifi-diensten en volledig beheerde draadloze netwerken over mondiale vloten.

“Connectiviteit op land wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Maar als het gaat om offshore-activiteiten en maritieme organisaties met schepen wereldwijd, dan is connectiviteit een van de grootste uitdagingen. Niet alleen wat betreft betaalbaarheid, maar ook als het gaat om betrouwbaarheid”, aldus Ivan Landen, CEO van Blue Wireless. “De introductie van LTE/5G-oplossingen in de maritieme industrie heeft geleid tot een aanzienlijke verlaging van de communicatiekosten, vooral voor nearshore-operaties. Bovendien maakt het kritische IoT-toepassingen, snelle internettoegang voor passagiers en bemanning en wifi aan boord mogelijk.” Internet of Things oplossingen zorgen er onder andere voor dat data snel kan worden uitgewisseld en dat processen efficiënter verlopen.

Naast 5G/LTE presenteert Blue Wireless op Europort 2023 met de introductie van Low Earth Orbit (LEO) satellietdiensten nog een optie voor snelle internetconnectiviteit voor maritieme klanten. Connectiviteit wordt via satelliet met die LTE/5G-diensten geïntegreerd tot een zeer veerkrachtig hybride netwerk. “Door een ‘always on’ LEO-service zoals StarLink te combineren met de ‘high speed’-service die wordt aangeboden via LTE/5G, ontstaat een oplossing die het beste van beide werelden biedt”, aldus Ivan Landen.

"We zijn verheugd om onze gecombineerde expertise en innovatieve oplossingen te tonen op Europort 2023", zegt Jaleesa van Gijn van Wireless Logic. "We streven ernaar maritieme bedrijven te voorzien van uitgebreide connectiviteitsoplossingen die aanpasbaar, veerkrachtig en zo ontworpen zijn dat deze aan hun specifieke behoeften voldoen. Wij onderscheiden ons met onze LTE/5G-mogelijkheden en uitgebreide ervaring in de sector. We kijken er naar uit om de maritieme sector te ontmoeten op Europort 2023 en organisaties de mogelijkheden met maritieme connectiviteit te presenteren."

Donderdag 9 november komen Simon Trend en Paul Bullock (beiden Wireless Logic) uit het Verenigd Koninkrijk over om te praten over maritieme connectiviteit. Zij zullen zich in hun discussies met name richten op de combinatie van satelliet- en mobiele netwerken; thema's waar op dit moment veel naar wordt gevraagd. "Organisaties zijn de trage en onbetrouwbare maritieme connectiviteit beu. Low Earth Orbit satellieten en 5G-cellulaire technologieën lopen voorop en bieden een lagere latency en een hogere bandbreedte. Het is tijd om hybride oplossingen te omarmen en de kwaliteit van realtime datastreaming te verbeteren. Dit is de toekomst van maritieme connectiviteit", stellen beide experts van Wireless Logic. Meer weten? Bezoek het evenement en de Wireless Logic stand 3201.

 

Ook interessant:

Lees hier: CrowdStrike heeft meer dan $1 miljard aan verkopen behaald in de AWS Marketplace.

Lees hier: Apps om beter te presteren

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie