Windows 11 upgrade: Wat je moet weten voordat je begint

Redactie WINMAG Pro

Als je overweegt om te upgraden naar Windows 11, zijn er enkele belangrijke zaken die je moet weten voordat je begint. Hier is een overzicht van de systeemvereisten en installatieopties voor Windows 11:

Systeemvereisten voor Windows 11

Voordat je begint met upgraden naar Windows 11, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten. Sommige Windows 10-functies zijn mogelijk niet beschikbaar in Windows 11, en de systeemvereisten voor bepaalde functies en apps kunnen hoger zijn dan de minimale vereisten voor Windows 11.

Upgrade-opties

Microsoft raadt aan te wachten tot je een melding ontvangt via Windows Update dat de upgrade naar Windows 11 klaar is voor je apparaat. Als je wilt controleren of je apparaat compatibel is met Windows 11, kun je de app Pc-statuscontrole gebruiken. Dit is de aanbevolen methode om te upgraden naar Windows 11.

Andere installatieopties

Als je ervoor kiest om Windows 11 te installeren voordat de upgrade beschikbaar is via Windows Update, zijn er alternatieve installatiemethoden beschikbaar. Je kunt de installatieassistent gebruiken om een upgrade uit te voeren of Windows 11-installatiemedia maken en een schone installatie uitvoeren.

Belangrijke overwegingen

Microsoft waarschuwt gebruikers voor het installeren van Windows 11 op apparaten die niet voldoen aan de minimale systeemvereisten. Als je ervoor kiest om Windows 11 te installeren op een apparaat dat niet aan deze vereisten voldoet, doe dit dan op eigen risico. Het kan leiden tot compatibiliteitsproblemen en verminderde prestaties.

Conclusie

Voordat je begint met upgraden naar Windows 11, is het belangrijk om de systeemvereisten te controleren en te bevestigen dat je apparaat compatibel is. Microsoft raadt aan te wachten tot je een melding ontvangt via Windows Update voordat je begint met de upgrade. Als je ervoor kiest om Windows 11 eerder te installeren, zorg er dan voor dat je de installatie-instructies zorgvuldig volgt en de risico's begrijpt. Met de juiste voorbereiding kun je genieten van de nieuwste functies en verbeteringen die Windows 11 te bieden heeft.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie