Western Digital start levering 24TB CMR HDD’s en stimuleert adoptie van SMR met nieuwe 28TB SMR HDD

Redactie WINMAG Pro

Volgende fase van roadmap voor HDD-technologie biedt hyperscale, cloud- en enterprise-klanten ongeëvenaarde oplossingen om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en de TCO te verlagen 

Western Digital ziet dat harde schijven (HDD’s) van cruciaal belang blijven voor een kostenefficiënte, schaalbare en duurzame infrastructuur in datacenters. Samen met de opkomst van generatieve AI en de veelheid aan innovatieve toepassingen die dit mogelijk maakt, stijgt de vraag naar betrouwbare opslag met een hoge capaciteit en een laag energieverbruik. 

Western Digital maakt gebruik van verschillende technologische innovaties, waaronder ePMR, OptiNAND en UltraSMR, om voorspelbare capaciteitsgroei in schaalbare, zeer betrouwbare producten te leveren. De nieuwe 10-schijven 24TB CMR HDD-range voor hyperscale-, cloud- en enterprise datacenterklanten zijn nu leverbaar. Daarnaast introduceert het bedrijf de nieuwe 28TB SMR HDD. Het momentum blijkt uit de populaire 26TB SMR HDD die goed was voor bijna de helft van de aan datacenters geleverde exabytes in het eerste kwartaal van het fiscale jaar van 2024. 

De nieuwe generatie schijven is gebouwd op een beproefd platform en technologische innovaties die speciaal zijn ontworpen voor datacenterklanten die op zoek zijn naar opslag met de hoogste capaciteit om hen te helpen de laagst mogelijke totale eigendomskosten (TCO) te bereiken. Deze harde schijven met hoge capaciteit zijn ook een belangrijke stap in het behalen van de eigen duurzaamheidsdoelstellingen en in het ondersteunen van datacenterklanten om hun doelstellingen te behalen. De 28TB en 24TB HDD's zijn gebouwd met 40 procent (in gewicht) gerecyclede inhoud en ze zijn zo’n 10 procent energiezuiniger per terabyte, wat bijdraagt aan de energie-efficiëntiedoelstellingen van de datacenterinfrastructuur op grote schaal. 

28TB Ultrastar DC HC680 SMR-harde schijf 

SMR-HDD's zorgen voor de volgende grote verschuiving in clouddatacenters. Met 28 TB biedt de nieuwe Ultrastar DC HC680 SMR HDD de hoogste opslagdichtheid voor hyperscale-, cloud- en zakelijke klanten. Ontworpen voor sequentiële schrijfworkloads waarbij opslagdichtheid, watt/TB en kosten kritische parameters zijn, richt het zich op omgevingen zoals bulkopslag, online back-up en archivering, videobewaking, cloudopslag, opslag voor naleving van regelgeving, big data-opslag en andere toepassingen waarbij data niet vaak worden geraadpleegd.  

24TB Ultrastar DC HC580 CMR-harde schijf 

De Ultrastar DC HC580 24TB CMR HDD met verbeterde OptiNAND-technologie is de volgende sprong in datadichtheid. Het stelt datacenters in staat om opslag te maximaliseren binnen dezelfde footprint en in omgevingen met beperkte energie. Voor een betere opslagdichtheid kan de HC580 tot 612TB ruwe opslag per rackunit mogelijk maken in een 4U 102-drive bay-oplossing. Deze schijven zijn ook energiezuiniger en verbruiken 12 procent minder watt/TB vergeleken met de vorige 22TB-versie. 

Ultrastar Data60 en Data102 hybride opslagplatforms 

De nieuwe Ultrastar-schijven worden ook geïntegreerd in de hybride opslagplatforms Ultrastar Data60 en Data102 JBOD, die belangrijke bouwstenen zijn voor het ontwerpen van de volgende generatie gescheiden opslag en softwaregedefinieerde opslag (SDS)-infrastructuur. Elk opslagplatform wordt geleverd met unieke IsoVibe- en ArcticFlow-technologieën voor verbeterde prestaties en betrouwbaarheid. Ultrastar Data60- en Data102-platforms met de nieuwe HDD's zijn vanaf volgende maand beschikbaar. 

WD Gold 24TB CMR HDD's 

Ook de 24TB WD Gold CMR SATA HDD is nu leverbaar. Deze schijven zijn speciaal ontworpen voor systeemintegrators en wederverkopers die ondernemingen en het MKB bedienen die betrouwbaardere opslag nodig hebben voor big data en bedrijfsopslagworkloads in vergelijking met traditionele client-HDD's. De WD Gold 24TB HDD maakt gebruik van innovaties van het Ultrastar-technologieplatform en biedt tot 2,5 miljoen uur gemiddelde tijd tussen stroringen, beschikt over trillingsbeschermingstechnologie, is ontworpen om werklasten tot 550 TB per jaar aan te kunnen en wordt geleverd met een beperkte garantie van 5 jaar. 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie