Western Digital introduceert krachtige 8TB desktop-SSD

Redactie WINMAG Pro

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) breidt het SanDisk-portfolio uit met de 8TB SanDisk Desk Drive, de hoogste capaciteit externe desktop solid state drive (SSD) tot nu toe. Deze nieuwe opslagcategorie biedt de snelheid en betrouwbaarheid van een SSD om gemakkelijk back-ups te maken en snel toegang te krijgen tot foto's, video's en andere bestanden met hoge resolutie op één handige locatie.

De belangrijkste kenmerken van de SanDisk Desk Drive: 

  • Beschikbaar met 4TB en 8TB capaciteit voor het opslaan van foto- en videocollecties, CAD- of 3D-bestanden, grote door AI gegenereerde bestanden, muziekbibliotheken en meer. 
  • Snellere toegang tot inhoud, zelfs voor de zwaarste bestanden zoals 8K-video's, met leessnelheden tot 1000 MB/s – tot 4x sneller dan een desktop-HDD. 
  • Back-ups maken met SSD-snelheden met behulp van Apple Time Machine of automatisch met de meegeleverde downloadbare Acronis True Image voor Western Digital-back-upsoftware. 
  • Het compacte ontwerp werd bekroond met een Red Dot Design Award 2024. 
  • Werkt standaard met Windows of macOS met exFAT-formattering, met behulp van de meegeleverde USB Type-C-kabel. 

De 4TB SanDisk Desk Drive (richtprijs € 423,99) en 8TB SanDisk Desk Drive (richtprijs € 779,99) zijn nu verkrijgbaar in de Western Digital Store en bij geautoriseerde SanDisk-retailers, e-tailers en distributeurs. 

8TB SanDisk Desk Drive
“Nu de creatie van digitale content blijft stijgen, is er een toenemende behoefte aan krachtige opslagoplossingen met hoge capaciteit om deze te beheren en behouden. Door ons SSD-portfolio uit te breiden, bieden we gebruikers die enorme hoeveelheden inhoud genereren flexibele opslagoplossingen met hoge capaciteit om sneller meer te kunnen doen”, zegt Susan Park, Vice President, Consumer Solutions, Western Digital. “Volgend jaar verwachten we de capaciteit van de SanDisk Desk Drive te verdubbelen van 8TB naar 16TB op een enkele desktop SSD.” 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie