Werknemers omarmen robuuste apparatuur voor digitale transformatie

Redactie WINMAG Pro

Steeds meer organisaties gaan over op het gebruik van robuuste notebooks, tablets en smartphones. Deze toename in het gebruik is vooral uitgesproken in sectoren waar buitendienstmedewerkers in veeleisende omgevingen werken, aangezien deze speciaal gebouwde apparaten cruciaal blijken voor het verbeteren van de productiviteit. Een recente studie in opdracht van Panasonic werpt licht op een belangrijke verschuiving in de technologievoorkeuren van werknemers om de uitdagingen van een snel evoluerend digitaal landschap aan te gaan.   

Het onderzoek door marketing intelligence bureau IDC onthult een opmerkelijke trend: organisaties in verschillende sectoren schakelen over op robuuste apparaten om hun veldmedewerkers mee uit te rusten. De toegenomen adoptie is een strategisch antwoord op de veranderende werkzaamheden, waarbij de digitale tools naadloos integreren in dynamische omgevingen die duurzaamheid en functionaliteit vereisen. "Organisaties erkennen het belang van technologie die bestand is tegen uitdagende werkomstandigheden. Robuuste apparaten worden onmisbaar bij het handhaven van de operationele efficiëntie," vertelt Brecht Dhooge, Marketing Manager van Panasonic Connect.

Kostenefficiëntie door duurzaamheid

Het onderzoek gaat in op de financiële implicaties van deze verschuiving en toont de concrete voordelen van het investeren in robuuste apparaten. Door het terugdringen van het aantal reparaties en de langere levensduur van dergelijke speciaal gebouwde apparaten kunnen organisaties aanzienlijke kostenbesparingen realiseren op de lange termijn. De gegevens uit het onderzoek van IDC wijzen op potentiële besparingen tot € 2.506 ($ 2745) per tablet, wat de overtuigende economische argumenten benadrukt voor het gebruik van robuuste tablets.

Inspelen op branchespecifieke uitdagingen

De technologische evolutie loopt in lijn met de behoeften van de industrie, wat leidt tot een sterke toename in het gebruik van robuuste apparaten. De apparaten zijn ontworpen voor naadloze connectiviteit en operationele efficiëntie en bewijzen hun nut in sectoren die te maken hebben met extreme werkomstandigheden, zoals productie, logistiek, openbare veiligheid en nutsbedrijven.

"De toenemende afhankelijkheid van mobiele computermogelijkheden zet industrieën ertoe aan hun technologiekeuzes te heroverwegen. Robuuste apparaten bieden praktische oplossingen op maat voor de unieke uitdagingen in deze veeleisende werkomgevingen," aldus Dhooge.

De transformatie in kaart brengen

De IDC-studie is niet alleen een statistisch rapport, maar dient ook als een uitgebreide routeplanner voor organisaties die digitaliseren. De gedetailleerde kosten-batenanalyses, gekoppeld aan praktijkcases, geven organisaties een genuanceerd inzicht in hoe de adoptie van robuuste apparaten de productiviteit kan verhogen en aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn kan opleveren.

Over de studie

De studie, die is uitgevoerd door IDC, onderzoekt en analyseert de opkomende trends en voordelen die gepaard gaan met de adoptie van robuuste apparaten onder de beroepsbevolking. Organisaties die op zoek zijn naar diepgaande inzichten kunnen het volledige rapport hier raadplegen.

Voor meer informatie: http://www.toughbook.nl

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie