Waarom je altijd voorzichtig moet zijn met links in e-mailberichten

Redactie WINMAG Pro
Volgens een onderzoek van Palo Alto Networks komt het geregeld voor dat cyberaanvallers valse versies van bekende en goed vertrouwde websites maken en schadelijke links naar deze sites in phishing-e-mails gebruiken die ze naar nietsvermoedende slachtoffers sturen.

Aanvallers verzenden e-mails die afkomstig lijken te zijn van een persoon of bedrijf die je vertrouwt. Deze e-mails bevatten schadelijke koppelingen die, wanneer je er op klikt, je naar de pagina van een aanvaller leiden. Daarnaast spiegelen aanvallers vaak bekende beveiligingsbeelden, zoals het slotsymbool, om je te overtuigen dat je je op een beveiligde site bevindt.

Aanvallerpagina 

Zodra je op de aanvallerpagina bent, kunnen aanvallers je om persoonlijke informatie vragen (zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en bankrekeninggegevens) of om software te installeren, of beiden.

Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat aanvallers nepversies gebruiken van een aantal bekende en goed-vertrouwde sites: Adobe Dropbox Facebook Google Docs en Google Drive Microsoft Office 365.

Aanvallers kunnen toegang krijgen tot jouw persoonlijke en financiële informatie. Ze kunnen ook de processing power van jouw computer stelen om cryptocurrencies te winnen, wat uiteindelijk je systeem vertraagt.

Voorkomen

Vermijd klikken op links in e-mails die je van onbekenden ontvangt of links die je niet verwacht. Wanneer je naar een website wordt gelinkt, typ dan zelf het adres in uw webbrowser. Als een e-mail van iemand is die je kent, kun je ook even verifiëren of de link juist is en of de website veilig is om te bezoeken.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie