Waarom een freelancer inhuren een goed idee is

Redactie WINMAG Pro

In het jaar 2022 waren er bijna 1,2 miljoen zzp’ers aan het werk in Nederland volgens het Centraal Bureau van Statistieken (CBS). Hierbij werden de mensen die het zzp-schap als bijverdiensten op zich namen niet meegerekend. Er zijn dus heel wat mensen die freelance werk verrichten in Nederland. Overweeg je zelf een freelancer in te schakelen voor werkzaamheden binnen jouw onderneming? Wat zijn hier de voordelen van?

Schakel freelancers in wanneer jij dat wilt

Sommige bedrijven hebben niet het hele jaar door even veel werk dat verzet moet worden. Er zijn drukke en stille periodes. Hoe zorg je ervoor dat je in drukke periodes voldoende werkkrachten hebt? Wanneer je freelancers inschakelt, helpen zij je uit de brand, zodat je deadlines haalt. Aan het eind van de drukke periode laat je de freelancers weer gaan, zodat ze werk voor andere bedrijven kunnen verzetten. 

Freelancers inhuren is vaak goedkoop

Freelancers verdienen per uur meer dat werknemers in loondienst. Toch ben je als werkgever vaak goedkoper uit wanneer je een freelancer inschakelt. Je betaalt deze werker namelijk geen reiskosten of verlof. Ook betaal je geen verzekeringen of sociale premies. Wanneer je een freelancer inhuurt, hoef je enkel op de kosten van de gewerkte uren en de BTW te rekenen. De BTW is aftrekbaar van de inkomstenbelasting, dus uiteindelijk betaal je enkel het loon van de freelancer. Hartstikke voordelig dus!

Ze zijn altijd beschikbaar

Zoals de cijfers laten zien, zijn er veel freelancers werkzaam in Nederland. Er komen bovendien steeds meer freelancers bij. Het is een populaire manier van werken, omdat het veel vrijheid biedt. Door de stijging van freelancers is het aanbod reusachtig. Hierdoor kun jij als ondernemer altijd wel een freelancer vinden die gespecialiseerd is in het werk dat jij gedaan wilt krijgen. Zelfs last-minute een zelfstandige expert vinden, is in de regel geen probleem.

Een freelancer inschakelen biedt vrijheid

Freelancer gezocht? Je hoeft niet ver te zoeken. Bovendien hoef je geen langdurig contract af te sluiten. Schakel een freelancer in en kijk hoe de samenwerking gaat. Verloopt het niet helemaal naar wens? Dan schakel je de volgende keer een andere expert in. Verloopt alles juist wel soepel? Dan bel je hem weer op wanneer je hem nodig hebt. Het is helemaal aan jou.

Freelancers zijn gemotiveerde werkers

Freelancers halen het onderste uit de kan wanneer ze voor een opdrachtgever werken. Waarom? De resultaten die ze leveren, hebben invloed op hun reputatie. Ze hebben geen vaste contracten, dus hun goede naam houden ze graag hoog, zodat ze meer klanten werven. Wanneer je met een freelancer in zee gaat, weet je dus bijna zeker dat hij je van begin tot eind het beste van het beste geeft.

Zoek een freelancer

Kortom, het inhuren van een freelancer is voordelig. Ook kies je eenvoudig zelf wie je inschakelt en de kans dat de zelfstandige gemotiveerd is, is zeer groot. Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar een freelancer!

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie