VNO-NCW kiest Happy Horizon voor "Het Nieuwe Pensioen" project met AI technologie

Redactie WINMAG Pro

Happy Horizon maakt vandaag bekend dat ze een nieuwe samenwerking zijn aangegaan met VNO-NCW, de grootste ondernemersvereniging van Nederland. Dit nieuwe project is het gevolg van de succesvolle samenwerking tussen beide partijen, waar Happy Horizon eerder de ontwikkeling van datastrategieën en implementaties heeft verzorgd voor ondernemen.nl.

Het nieuwste project omvat de ontwikkeling van een Smart (AI) assistent gericht op ondernemers en hun behoeften met betrekking tot "het nieuwe pensioen". Deze assistent begeleidt ondernemers bij de complexe besluitvorming en vereisten met betrekking tot pensioenregelingen voor hun personeel.

Voor de ontwikkeling van deze innovatieve assistent maakt Happy Horizon gebruik van een combinatie van maatwerkoplossingen en koppelingen naar bestaande technologieën. Momenteel worden testen uitgevoerd met toonaangevende AI-platforms, waaronder OpenAI en de AI studio-oplossing van Microsoft Azure.

Het project is gestart in maart 2024 en heeft een looptijd van 6 maanden, waarbij alle diensten in-house worden verzorgd door Happy Horizon. Maarten Kaaij, Data- en AI-strategy director bij Happy Horizon benadrukt het belang van dit project: "We zien dat deze tools in de toekomst steeds meer gebruikt zullen worden, en het opbouwen van ervaring op dit gebied is cruciaal. Naast technologische ontwikkelingen is ook aandacht voor verandermanagement binnen organisaties essentieel om echte meerwaarde te realiseren."

Ernst-Jan Reinerie, projectleider bij VNO-NCW licht toe: “We hebben gekozen voor Happy Horizon vanwege hun vermogen tot co-creatie en het begrijpen van de zakelijke behoeften van hun klanten. Daarnaast hebben we veel vertrouwen in hun flexibiliteit, ervaring en diepgaande technologische kennis op dit gebied.” Het verwachte resultaat van het project is een werkende oplossing die mensen, processen en technologie met elkaar verbindt, met een geplande oplevering in september 2024.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie