VMware versnelt datagestuurde innovatie met dataservices-mogelijkheden

Redactie WINMAG Pro

VMware kondigt de volgende generatie VMware Data Services Manager aan, ontworpen om datagestuurde innovatie te ondersteunen door dataservices net zo gebruiksvriendelijk te maken als gevirtualiseerde compute, storage en networking. VMware Data Services Manager biedt best-in-class beheer voor verschillende dataservices (niet alleen databases) als een native geïntegreerde ervaring voor VMware Cloud Foundation-klanten. Deze komt tegemoet aan de behoeften van IT-beheerders, datateams en developers. Deze mogelijkheden, nieuwe dataservice partnerschappen met Google Cloud en MinIO en nieuwe verbeteringen aan VMware Cloud bieden developer-ready infrastructuur om moderne app-innovatie te versnellen, multi-cloud flexibiliteit en agility te bieden en organisaties veiliger en veerkrachtiger te maken.

VMware Cloud Foundation biedt innovaties uit VMware’s on-premises en public cloud software-aanbod in een uniforme stack voor een consistente en veiligere omgeving voor alle on-premises, hyperscaler cloud of partner cloud-omgevingen. VMware Cloud Foundation is de basis van VMware Private AI en biedt voordelen voor moderne AI/ML- en generatieve AI-workloads zoals vereenvoudigd beheer, verbeterde schaalbaarheid, verbeterde beveiliging en geoptimaliseerd resource-gebruik. Honderden Cloud Service Providers (CSP’s), waaronder degenen die VMware Sovereign Clouds bieden, leveren VMware Cloud Foundation as-a-service.

“Data is de brandstof voor digitale transformatie, of het nu on-premises, in hybride clouds of in een soevereine cloudomgeving staat. Dankzij onze nieuwe dataservices-innovaties en partnerschappen maken we VMware Cloud Foundation het beste platform om de traditionele, moderne en AI/ML-applicaties aan te drijven die essentieel zijn voor bedrijven”, aldus Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux van VMware. “VMware Cloud helpt klanten om een brede set hoogwaardige workloads te bouwen, te implementeren, uit te voeren en te beschermen in hun data-infrastructuur op meerdere consistente cloud endpoints, met hetzelfde operationele model en dezelfde doelen op het gebied van serviceniveau voor prestaties, bedrijfscontinuïteit en beveiliging.” 

Dataservicesbeheer vereenvoudigen

VMware helpt IT om databases, object stores, streaming, warehouse, caching en querying-oplossingen die draaien op VMware Cloud Foundation consistent en veiliger te beheren.

Deze strategie helpt klanten om hun digitale transformatie te versnellen door het bouwen, implementeren en beheren van een diverse en groeiende data estate. Met VMware Data Services Manager profiteren IT-beheerders van de native beheerervaring van VMware-infrastructuur voor dataservices, inclusief volledige controle over infrastructuurbeleidsregels. Datateams en databasebeheerders behouden volledige controle over het databeleid en kunnen een self-service aanbod voor databases en andere best-in-class dataservices on-premises bieden, waardoor developers snel kunnen innoveren.

VMware laat ook weten dat Google Cloud AlloyDB Omni de eerste derde partij is die PostgreSQL-compatibele database native integreert met VMware Cloud Foundation via VMware Data Services Manager en VMware vSAN. Met AlloyDB Omni krijgen klanten toegang tot een enterprise-ready PostgreSQL-compatibele database, met Google Cloud-ondersteuning, op betrouwbare, schaalbare en zeer veilige VMware Cloud Foundation-omgevingen. Wanneer AlloyDB Omni op VMware vSAN draait, ervaren klanten meer dan twee keer de transactionele prestaties en tot wel honderd keer de analytische prestaties van standaard PostgreSQL, over een brede set aan queries en workloads [1]. Lees hier de complete aankondiging. 

Daarnaast kondigt VMware aan dat MinIO Object Store de eerste object storage van een derde partij is die native geïntegreerd is met VMware Cloud Foundation via Data Services Manager. MinIO is een zeer krachtige en veerkrachtige object storage die active-active replicatie biedt voor bedrijfskritieke productieomgevingen. MinIO draait op VMware Cloud Foundation en wordt beheerd via Data Services Manager, waardoor het een ideale oplossing is voor data lake-implementaties en grootschalige AI/ML use cases.

Uitgebreide detectie en herstel van ransomware

Ransomware-aanvallen worden steeds geavanceerder naarmate de data van bedrijven steeds lucratiever wordt. Om bedrijven te helpen dit veranderende dreigingslandschap te bestrijden, kondigt VMware nieuwe oplossingen en technologieën aan die organisatorische veerkracht vergroten.

Intelligent Threat Detection is een nieuwe mogelijkheid in technologie-preview die proactieve AI/ML-aangedreven versleutelingspreventie en -respons biedt, waardoor klanten meer kunnen zien om meer te stoppen en sneller te herstellen. Klanten kunnen moderne ransomware identificeren voordat encryptie plaatsvindt met behulp van gedragsanalyse van actieve workloads in een geïsoleerde cloudomgeving. Verder kunnen ze encryptie-pogingen detecteren op beschermde workloads door metadata van bestandssystemen, wijzigingspercentages van data en entropie te analyseren.

VMware Live Recovery is een nieuwe oplossing welke cyber- en gegevensherstel biedt voor VMware Cloud. VMware Live Recovery biedt uniforme bescherming, veilig cyberherstel en vereenvoudigd gebruik. Klanten profiteren van uniform beheer van ransomware en disaster recovery on-premises en in public clouds, vertrouwd en versneld herstel van moderne ransomware en flexibele licenties voor veranderende bedrijfsbehoeften en dreigingen. 

Moderne, consistente cloudinfrastructuur en beheer voor alle applicaties

Nieuwe VMware Cloud Foundation-ontwikkelingen zijn onder andere:

  • Verbeterde networking en beveiliging met ondersteuning voor de vSphere Distributed Services Engine (DSE), die datacenters moderniseert door full stack infrastructuurfuncties te verplaatsen van CPU's naar Data Processing Units (DPU's).
  • Verbeterde ondersteuning voor NVMe-storageplatforms met nieuwe ondersteuning voor vSAN Express Storage Architecture (ESA), waarmee klanten servers van de volgende generatie kunnen implementeren die hogere prestaties, meer schaalbaarheid en verbeterde efficiëntie leveren.
  • Uniforme ervaring en snelle probleemoplossing geleverd door VMware Aria Operations, met updates waardoor bedrijven inzicht krijgen in de duurzaamheid van datacenters, evenals het zinvol groeperen van waarschuwingen met behulp van AI om grote hoeveelheden waarschuwingen te helpen beheren en de troubleshooting te verbeteren.

Beschikbaarheid

De volgende generatie van VMware Data Services Manager, en VMware Live Recovery, nieuwe VMware Aria Operations-mogelijkheden en updates voor VMware Cloud Foundation zijn naar verwachting allemaal beschikbaar in VMware’s Q4 FY24. Google AlloyDB Omni en MinIO Object Store voor VMware Cloud Foundation, en Intelligent Threat Detection zijn op dit moment nog in tech-preview. 

Kijk voor meer informatie in de VMware Explore 2023 Barcelona mediakit.

-------------------- 

[1] Gebaseerd op interne Google Cloud Testing van maart 2023

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie