VMware introduceert vSphere 5 en cloud-infrastructuur pakket

Redactie WINMAG Pro
VMware heeft vSphere 5 aangekondigd. Het pakket bevat bijna tweehonderd nieuwe en verbeterde opties. Volgens de ontwikkelaar levert het pakket nu betere ondersteuning en prestaties in bedrijfskritische applicaties.

VMware vSphere 5 ondersteunt virtuele machines (VM’s) die tot vier keer krachtiger zijn dan de vorige versies, met maximaal 1 TB aan geheugen en 32 virtuele processoren. Deze VM’s zijn in staat om meer dan 1 miljoen bewerkingen per seconde te verwerken, wat volgens VMware de eisen van de meest resource-intensieve applicaties zal overtreffen.

Daarnaast introduceert VMware vSphere 5 nog drie andere belangrijke functies die de datacenter-resource beheermogelijkheden van het platform verder uitbreiden. Het levert intelligent beleidsbeheer voor een automatische ‘set it and forget it’-benadering, waaronder ook serverimplementatie en storagebeheer. Klanten bepalen het beleid en stellen slechts de operationele parameters vast, VMware vSphere 5 doet de rest. Met de nieuwe Auto-Deploy, Profile-Driven Storage en Storage DRS-functies kunnen klanten met 1.000 VMs tot een jaar beheertijd besparen.

Het nieuwe uitgebreide cloud-infrastructuurpakket bevat onder meer VMware vShield 5 (pdf); beveiligingssoftware voor virtuele- en cloudomgevingen, VMware vCenter Site Recovery Manager 5; voor het verdubbelen van het aantal beschermde applicaties en VMware vCloud Director 1.5; een beheertool voor het toewijzen van nieuwe servers.

Daarnaast is VMware vSphere Storage Appliance geïntroduceerd, een nieuw softwareproduct gericht op het mkb. Volgens VMware combineert het de beheermogelijkheden van VMware vSphere 5 voor het mkb, zonder de kosten en complexiteit van gedeelde opslag.

Naar verwachting is VMware vSphere 5, het nieuwe cloud-infrastructuur pakket en vSphere Storage Appliance in het derde kwartaal van 2011 beschikbaar. vSphere Storage Appliance is  verkrijgbaar voor 5.995 dollar. VMware zal in het derde kwartaal ook voor een bepaalde periode VMware vSphere 5 Essentials Plus en de VMware vSphere Storage Appliance bundelen voor 7.995 dollar.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie