Verouderde technologie belemmert 80% van organisaties wereldwijd om te innoveren

Redactie WINMAG Pro

NTT DATA, een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van IT-infrastructuur en -diensten, constateert dat wereldwijd 80% van de organisaties vindt dat inadequate of verouderde technologie de vooruitgang van de organisatie en de innovatie-inspanningen in de weg staat. Sterker nog, 91% van de C-suite executives in Nederland gelooft dat verouderde infrastructuur de flexibiliteit van hun bedrijf enorm belemmert. 

Deze bevindingen komen uit NTT DATA's Lifecycle Management Report. Het rapport, gebaseerd op 25 jaar aan data en inzichten van NTT DATA, onderzoekt de uitdagingen en kansen die er voor organisaties zijn in het beheer van de levensduur van hun infrastructuur. Het onderzoek is uitgevoerd in 2022 en 2023 en omvat data van meer dan 248 miljoen actieve assets in 130 landen, alsook een toelichting daarop van maximaal 1400 senior technologische beslissers, waaronder 492 in Europa. 

Lifecycle management is een cruciale factor voor zakelijk succes. Helaas maken de snelle modernisering en de verspreiding van diverse technologie consumptiemodellen, in combinatie met een steeds ingewikkelder en gefragmenteerder leveranciersecosysteem, het voor veel organisaties moeilijk om hun technologie-infrastructuur adequaat te onderhouden op een manier die zowel bedrijfsflexibiliteit als innovatie stimuleert. Wat de problemen nog groter maakt, is dat 74% van de hardware die momenteel actief is in Nederland in 2027* niet meer wordt ondersteund. 

Volgens het rapport heeft slechts 48% van de organisaties in Nederland hun technologie-aanpak volledig afgestemd op de behoeften van hun bedrijfsstrategie. 76%van de organisaties in Nederland zegt dat hun netwerkactiva wel (voornamelijk) verouderd zijn. Helaas kan lifecycle management ook een nog directere impact hebben op de bedrijfsvoering. Verkeerd afgestemde levensduurpatronen resulteren mogelijk in onnauwkeurige dekkingsniveaus, arbeidsintensieve vernieuwingen, vertragingen bij het oplossen van incidenten, beveiligingslekken en zelfs kostbare licentieovertredingen en complianceproblemen. 

Het Lifecycle Management Report biedt bruikbare inzichten om IT-managers te ondersteunen deze risico's te beperken en tegelijkertijd de waarde van hun hardware en de software die erop draait te maximaliseren. Het rapport omvat:  

  • Advies om een holistische kijk te ontwikkelen op technologie-assets die het rationaliseren van mogelijk verkeerd afgestemde levenscycli faciliteert. 
  • Ondersteuning om inkooppraktijken te standaardiseren en de multi-vendor omgeving van een organisatie te stroomlijnen in een gefragmenteerd ecosysteem. 
  • Richtlijnen om kosten te optimaliseren en tegelijkertijd de dienstverlening te verbeteren, zowel intern als voor externe betrokkenen en klanten. 
  • Een beter begrip van de duurzaamheidsvoordelen die verbeterde procedures voor levensduurbeheer kunnen opleveren. 

Gary Middleton, Vice President Networking GTM bij NTT DATA, Inc. zegt: “De levensduren van infrastructuur zijn een cruciaal onderdeel van het IT-beheerproces. Ze vormen een kans en een uitdaging voor leiderschap, omdat effectieve lifecycles kunnen leiden tot enorme zakelijke voordelen - van verhoogde efficiëntie tot een stimulans voor innovatie. Inefficiënt lifecycle management kan echter een belangrijke operationele belemmering vormen en talloze risico's met zich meebrengen voor beveiliging en bedrijfscontinuïteit. Met het Lifecycle Management Report willen we organisaties helpen hun infrastructuur lifecycle processen te verbeteren en de enorme voordelen hiervan in de kijker zetten.” 

Download hier het rapport en ontdek de kracht van verbeterde lifecycle managementprocessen.  

NTT DATA organiseerde ook een LinkedIn Live om de belangrijkste bevindingen van het rapport te bespreken en een vraag- en antwoordsessie om publieksvragen te beantwoorden. Bekijk de opname hier

*Het gaat hier om hardware met geplande laatste ondersteuningsdag die momenteel actief is in de organisaties. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie