Verkiezingstijd: dit besteden partijen aan adverteren op Facebook en Instagram

Redactie WINMAG Pro
Aanstaande donderdag gaat Nederland weer naar de stembus. Op 23 mei vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. In de aanloop naar die datum trekken de politieke partijen alles uit de kast om de voorkeur van de stemmer te krijgen. Online adverteren is een groot onderdeel van de campagne. Maar hoeveel geld verdienen social media bedrijven aan deze politieke partijen?

LEES OOK: Deze apps verdienen het meeste geld

De SP spant de kroon en staat ruim bovenaan in de lijst met uitgaven aan Facebook en Instagram. De partij van Lilian Marijnissen gaf tijdens de huidige campagne zo’n € 40.000,- uit aan de social media platformen. Dat is één tiende van het bedrag dat alle partijen bij elkaar tot nu toe uitgaven tijdens deze campagne: € 400.000,-

Facebook en Instagram lopen dus lekker binnen met de verkiezingsdrang van de politieke partijen. D66 en GroenLinks gaven € 20.000,- en € 10.000,- uit. Bij het CDA gaf de nummer vijf op de lijst,  Henk Jan Ormel, in zijn eentje meer uit dan zijn gehele partij. Waar de partij niet zo veel geld uitgaf aan social media stak voor zijn zelfpromotie liefst € 6000,- in Facebook. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie