Verano lost complexiteit HR-processen op dankzij Protime software

Redactie WINMAG Pro

Verano, specialist in zonwering, heeft voor Workforce Management specialist Protime gekozen om hun HR-processen te automatiseren en minder complex te maken. Hiermee is het bedrijf voorbereid op toekomstige groei en hoeft de HR-afdeling veel minder controlewerk en handmatige acties uit te voeren.

Verano is een leverancier van op maat gemaakte zonwering. Het bedrijf heeft ongeveer 400 medewerkers en 120 uitzendkrachten. Voor deze grote groep is het belangrijk dat de tijd- en verlofregistratie en daarmee de salarisadministratie goed verloopt. Bij deze processen ervaarde Verano in het verleden nogal wat complexiteit. Dat kwam met name voort uit het feit dat er veel verschillende regelingen voor werknemers in de cao zijn vastgelegd, maar deze niet geautomatiseerd in de systemen konden worden toegepast. Veel data moest handmatig of met workarounds in verschillende systemen worden ingevoerd. Dat was niet alleen tijdrovend, maar ook foutgevoelig.

Complexiteit

Met de groei van Verano bleef de complexiteit alleen maar toenemen. In hun zoektocht naar meer controle schreven ze een tender uit. Protime bleek de aangewezen partij om de processen (zover mogelijk) te automatiseren. Ook was gebruiksvriendelijkheid ontzettend belangrijk voor Verano, aangezien de software door medewerkers, teamleiders en de HR-afdeling gebruikt moet worden, in zowel Nederland als Servië. Een meer gebruiksvriendelijke tool moet zorgen voor beter ingevoerde informatie vanuit het team, zodat de output waar de HR-afdeling mee werkt ook zo zuiver mogelijk wordt. Als laatste werkte Verano al met SD Worx, het moederbedrijf van Protime, waardoor de koppeling tussen de software gemakkelijk gemaakt was en communicatie tussen de partijen goed verloopt.

Sylvia van der Wijst, HR-manager bij Verano “Tijdens het tenderproces merkten we dat ze bij Protime support en service ontzettend serieus nemen. Er werd uitgebreid de tijd genomen om onze vragen te beantwoorden en ze hebben meerdere kennissessies en demo’s georganiseerd. We hadden er daardoor alle vertrouwen in dat zij de complexiteit uit onze processen kunnen weghalen en daarmee onze HR-afdeling kunnen ontlasten. En dat blijkt nu ook in de praktijk!”

Lucas Polman, directeur Nederland bij Protime: “We zijn blij dat we Verano kunnen bijstaan in hun complexe en per werknemer wisselende HR-processen. Daarmee zorgen we voor toekomstbestendige HR-processen, zelfs als Verano zo hard door blijft groeien. De samenwerking met Verano is heel plezierig en het is duidelijk dat zij, net als wij, een ambitieus groeiend bedrijf zijn. Dat maakt dat we snel konden doorpakken en een mooie implementatie hebben kunnen realiseren. Ik kijk uit naar wat de samenwerking nog meer gaat brengen.”

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie