Veeam Data Platform 23H2-update met nieuwe beveiligingsmogelijkheden en AI-ondersteuning nu beschikbaar

Redactie WINMAG Pro

De nieuwe Veeam Data Platform 23H2-update, waaronder Veeam Backup & Replication v12.1, Veeam ONE v12.1 en Veeam Recovery Orchestrator v7, is nu overal beschikbaar, zo meldt Veeam Software, leider in dataprotectie en ransomwareherstel. Deze update omvat honderden nieuwe features en verbeteringen om kritische data te beschermen en radicale veerkracht mogelijk te maken.

“Uit het Veeam Data Protection Trends Report blijkt dat 85% van de organisaties het afgelopen jaar te maken had met ten minste één ransomware-aanval. Daartegenover kon slechts 16% herstellen zonder losgeld te betalen”, aldus Danny Allan, CTO bij Veeam. “Ervoor zorgen dat uw organisatie beschermd en veerkrachtig is tijdens een aanval, is de enige manier om de business immuun te maken tegen de impact hiervan. De nieuwe Veeam Data Platform 23H2-update, waaronder Veeam Backup & Replication v12.1, doet wat Veeam het beste doet: downtime en dataverlies verminderen voor onze 450.000 klanten. Deze update verkleint de kloof tussen het moment van een cyberincident en herstel en zorgt voor radicale veerkracht, waardoor onze klanten hun organisatie draaiende kunnen houden.”

Bij 60% van de organisaties is er meer afstemming nodig tussen back-up- en cyberteams. De nieuwe updates aan het Veeam Data Platform zijn ontworpen om IT-, cloud- en beveiligingsteams te verenigen om samen ransomware te bestrijden, te beheersen en te overwinnen. Nieuwe features en verbeteringen zijn:

 • Een AI-gedreven ingebouwde malwaredetectie-engine voert inline entropie- en bestandssysteemanalyses uit tijdens het maken van back-ups, voor onmiddellijke detectie van ransomware en kwaadaardige bestandsbeheeractiviteiten.
 • Het Veeam Threat Center brengt dreigingen in kaart, identificeert risico’s en meet de beveiligingsscore van de omgeving.
 • YARA content-analyse helpt geïdentificeerde ransomware-varianten op te sporen om herinfectie van malware te voorkomen. Daarnaast detecteert het de aanwezigheid van gevoelige data in back-ups (zoals PII-, PHI- en PCI-data).
 • Verbeterde back-upbeveiliging voorkomt het per ongeluk of kwaadwillig verwijderen of versleutelen van back-ups. Dit omvat onder meer mogelijkheden voor onveranderlijkheid en het vier-ogenprincipe om het per ongeluk verwijderen van back-ups of repositories te voorkomen.
 • Betere beveiliging voor cloudback-ups zorgt voor toegang met minimale bevoegdheden tot back-up en hersteltaken met gedetailleerde IAM-machtigingen, evenals onveranderlijke back-ups voor Amazon RDS PostgreSQL-databases.
 • Security & Compliance Analyzer verifieert voortdurend de verharding van de back-upinfrastructuur en dataprotectie-aanpak aan de hand van best practices om succes bij herstel te garanderen.

Nieuwe mogelijkheden helpen organisaties van elke grootte om radicale veerkracht te bereiken, wat alleen kan als er compleet vertrouwen is in beveiliging, respons en herstel. Deze nieuwe mogelijkheden omvatten:

 • AI-gedreven ondersteuning op basis van large language modellen en met productdocumentatie als context. Dit biedt realtime toegang tot een schat aan kennis van Veeam, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd.
 • Back-up van objectopslag versterkt het herstel met krachtige granulaire herstelmogelijkheden voor objectopslagdata on-premises of in de cloud, beveiligd door een ultraveerkrachtige, onveranderlijke back-up.
 • Uitgebreide workloads in de cloud om Amazon S3, Amazon DynamoDB, Azure Blob, Azure virtuele netwerken en Google Cloud Spanner te beschermen.
 • Geautomatiseerde cloudherstelvalidatie bespaart tijd door het automatiseren van de handmatige post-hersteltaken die nodig zijn bij het herstellen van een on-premises workload naar Microsoft Azure.
 • Veeam App for ServiceNow biedt een open integratie waarbij gebruik wordt gemaakt van ServiceNow-workloads om back-uptaken, sessies en herstelpunten te monitoren in een vooraf gebouwd dashboard.
 • Nieuwe plug-in voor IBM DB2 en ondersteuning voor Linux en SAP HANA draaiend op IBM Power elimineert de noodzaak voor meerdere back-upoplossingen in een IBM-datacenter.
 • Ondersteuning voor IBM 3592 ‘Jaguar’-tapes verlaagt de kosten zonder de veiligheid in gevaar te brengen door Veeam’s ‘air-gapped’ dataprotectie te combineren met goedkope opslag op enterprise niveau.
 • Uitgebreide enterprise-mogelijkheden met ondersteuning voor grote volumes op netApp ONTAP FlexGroups, direct herstel voor PostgreSQL en integratie met native back-up-onveranderlijkheid op EMC Data Domain en HPE StoreOnce Catalyst Copy-opslag.

“Cybercrime blijft een zeer winstgevende business voor cybercriminelen die steeds slimmer worden en geavanceerdere aanvallen ontwikkelen”, aldus Phil Goodwin, Research Vice President bij IDC. “Dit heeft de lat hoger gelegd voor back-up- en herstelleveranciers die nu een volledig scala aan herstelmogelijkheden moeten bieden. Dit omvat onder meer een beveiligingsfunctionaliteit waarmee organisaties een aanval kunnen detecteren en stoppen. De nieuwe mogelijkheden die Veeam doorvoert bieden aanzienlijke verbeteringen aan de cyberbeveiligingsmogelijkheden. De door AI aangedreven ingebouwde malwaredetectie-engine, het Threat Center en zero trust-mogelijkheden laten zien dat het bedrijf zich blijft inzetten om klantomgevingen veilig te houden en organisaties de oplossingen te bieden om snel te herstellen als ze worden aangevallen.”

De nieuwe Veeam Data Platform 23H2-update is nu beschikbaar. Bezoek de website voor meer informatie.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie