Trend Micro voegt Trend Vision One – Container Security toe aan platform

Redactie WINMAG Pro

Trend Micro, wereldwijd leider in cyberbeveiliging, introduceert de volgende generatie cloudcontainerbeveiligingsmogelijkheden voor zijn Vision One-platform. De nieuwste toevoeging aan het Vision One-platform levert end-to-end bescherming, detectie en respons om veilige digitale transformatie te stimuleren. Door de nieuwe mogelijkheden kunnen analisten incidenten sneller en met grotere nauwkeurigheid prioriteren, waardoor de tijd die aan elk containerbeveiligingsincident wordt besteed met maximaal twee weken wordt verkort*.

Kevin Simzer, Chief Operating Officer bij Trend Micro: “We zien dat moderne ondernemingen zich steeds meer tot containers wenden om ontwikkeling te versnellen en op te schalen op basis van veranderende markteisen. Deze vooruitgang kan echter ook leiden tot onvolledig inzicht in de cloud en nieuwe beveiligingskwetsbaarheden. Ons platform stelt beveiligingsteams in staat dreigingen in cloudcontaineromgevingen te beschermen en snel op dreigingen te reageren, met behulp van exact dezelfde console en gebruikersinterface waarop ze vertrouwen voor het beheren van risico’s op de rest van het aanvalsoppervlak.”

Het Trend Vision One-platform biedt uitgebreide, cross-layer mogelijkheden en elimineert de kosten, hiaten in de beveiliging en administratieve overhead die gepaard gaan met point solutions. De nieuwste innovatie van Trend Micro op het gebied van containerbeveiliging zorgt ervoor dat Security Operations Centers (SOC's) de detectie, respons en inperking van dreigingen nog meer kunnen versnellen. Gespecialiseerde cloudbeveiligingsteams zullen profiteren van een aanpak op maat die gecontaineriseerde applicaties beschermt en organisaties in staat stelt het volledige potentieel van cloudomgevingen veilig te benutten.

Volgens het analistenbureau Gartner "vereenvoudigt het integreren van voorheen geïsoleerde beveiligingsmogelijkheden de beveiligingsworkflows. Daarnaast vermindert het de complexiteit die gepaard gaat met het beheren van meerdere tools, waardoor een beter inzicht in het beveiligingslandschap ontstaat. Een gecentraliseerd platform zorgt vervolgens voor een betere coördinatie en communicatie tussen beveiligings- en ontwikkelingsteams, het bevorderen van samenwerking en het efficiënter afhandelen van incidenten."**

De voordelen van Trend Vision One – Container Security zijn onder meer:

 

  • Geconsolideerde beveiliging: het centraliseren van containerbeveiliging binnen een platform stroomlijnt het beheer en levert tegelijkertijd inzicht via diepgaande, gecorreleerde telemetrie over meer native beveiligingslagen, waaronder endpoint, server, workload, identiteit, e-mail en netwerk. Door deze geconsolideerde aanpak kunnen beveiligingsteams dreigingen eerder in de aanvalscyclus identificeren, wat leidt tot snelle en effectieve beheersing. Een platformbenadering zorgt ervoor dat het beveiligingsbeleid consistent wordt gemonitord en toegepast in de hele organisatie.
  • Geoptimaliseerde operationele efficiëntie: vermindert de tijd die SOC-teams besteden aan containerbeveiliging tot maximaal twee weken per incident. Dit maakt middelen vrij voor andere belangrijke taken, waardoor organisaties met minder risico in de cloud kunnen opereren.
  • Consistentie in alle cloudomgevingen: zorgt voor naadloos beveiligingsbeheer in zowel Kubernetes-clusters (multi-cloud en on-premises) als Amazon ECS door dit te vereenvoudigen en het risico op potentiële beveiligingskwetsbaarheden te minimaliseren.
  • Verbeterde beveiliging: verkleint proactief risico's door te zoeken naar bugs in Amazon ECS en Kubernetes. Ondersteunt end-to-end bescherming die containers beveiligt van ‘build’ tot ’termination’, waardoor een naadloze beveiliging gedurende de hele levenscyclus van de container wordt gegarandeerd.

Ga voor meer informatie over Trend Vision One – Container Security naar: https://www.trendmicro.com/en_nl/business/products/one-platform.html

 

*Projectie gebaseerd op bètatests en tijdkwantificeringen.

**Gartner, 5 manieren waarop CNAPP uw cloudbeveiliging zal verbeteren, Fred Sotolongo, 21 september 2023

Ook interessant:

Lees hier: NPO FunX presenteert DiXte1000 Expo

Lees hier: Lancering bewustwordingscampagne long covid

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie