Thales bundelt krachten met Google Cloud voor uitgebreide cyberdetectie- en responsmogelijkheden

Redactie WINMAG Pro

Thales en Google Cloud hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor de implementatie van een wereldwijd security operations center (SOC)-platform. Dit biedt klanten van Thales toegang tot geavanceerde mogelijkheden voor bedreigingsdetectie en incidentrespons.

Het platform combineert de expertise van Thales op het gebied van detectie en incidentrespons met de SecOps-mogelijkheden van Google Cloud, die door AI en actuele bedreigingsinformatie worden ondersteund.

Thales en Google Cloud bundelen kennis over het digitale dreigingslandschap en leveren daarmee een integraal SOC-platform. Dit platform is al operationeel in Frankrijk en zal later dit jaar beschikbaar zijn voor internationale organisaties en zo het bestaande SOC-aanbod van Thales compleet maken.

Thales en Google Cloud slaan de handen ineen voor het uitbreiden van de capaciteit om cyberaanvallen op de informatiesystemen van bedrijven en organisaties te detecteren en hierop te reageren.

In het kader van deze samenwerkingsovereenkomst ontwikkelt Thales een wereldwijd security operation centre (SOC)-platform. Dit maakt gebruik van de beveiligingsexpertise en security-oplossingen van Google Cloud, waaronder Google Security Operations, VirusTotal en Mandiant Threat Intelligence, die stuk voor stuk door generatieve AI worden ondersteund. Het nieuwe platform doet een beroep op het bestaande netwerk van elf SOC’s van Thales. Deze maken gebruik van hybride- of cloudtechnologie en kunnen met on-premise omgevingen worden verbonden.

Klanten van Thales profiteren van de gecombineerde expertise van beide partners op het gebied van cyberdreigingsanalyse. Bovendien bouwen ze voort op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI-technologieën. Het hypermoderne SOC biedt organisaties een verbeterde bescherming tegen geavanceerde cyberbedreigingen:

  • Compromisloos toezicht op systemen: Een open platform dat de reikwijdte van monitoring van de beveiliging uitbreidt door een beroep te doen op kostenefficiënte gegevensverwerking met de snelheid en schaalomvang van Google Cloud.
  • Accurate en betrouwbare detectie van cyberaanvallen: Geavanceerde analyses van data uit verschillende bronnen, ondersteund door de threat intelligence-diensten van twee marktleiders (Thales Cyber Threat Intelligence in Europa en de regio Asia Pacific en Mandiant en VirusTotal van Google).
  • Snelle en efficiënte incidentrespons: Het SOC-platform maakt gebruik van AI om snel de impact van een cyberaanval vast te stellen, de incidentresponstijd te verkorten en daarmee de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
  • Voortdurende bewaking: 24/7 monitoring van IT-systemen en operationele technologie voor onmiddellijke detectie van beveiligingsincidenten.

Pierre-Yves Jolivet, vice president Cyber Digital Solutions bij Thales"Thales is verheugd deze samenwerking met Google Cloud aan te kondigen. We zetten de laatste beveiligingstechnologie en threat intelligence-mogelijkheden in om organisaties toegang te bieden tot een van de meest geavanceerde SOC-diensten die op de markt te vinden zijn. In een wereld die steeds vatbaarder wordt voor cyberaanvallen, brengt deze samenwerking de mogelijkheden van Thales voor bedreigingsdetectie naar een hoger plan. Het draagt bij aan snellere en efficiëntere incidentrespons om de cyberveerkracht van de informatiesystemen van onze klanten te vergroten."

Sunil Potti, vice president Cloud Security bij Google Cloud"De uitgebreide nieuwe samenwerking met Thales geeft blijk van de relevantie van onze oplossingen voor cloudbeveiliging. Onze SecOps-technologie en mogelijkheden voor bedreigingsanalyse worden gecombineerd en aangevuld met generatieve AI. Cybersecurity is geen individuele sport. Het doet ons daarom een genoegen om samen te werken met Thales om organisaties wereldwijd te helpen om cyberbedreigingen effectiever te detecteren, analyseren en neutraliseren.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie