Thales biedt organisaties volledig wachtwoordloze authenticatie met Passwordless 360°

Redactie WINMAG Pro

Thales, wereldwijd leider in technologie en cybersecurity, introduceert Passwordless 360°. Dit nieuwe concept biedt bijzonder brede ondersteuning voor wachtwoordloze authenticatie voor uiteenlopende gebruikers en betrouwbaarheidsniveaus. Passwordless 360° biedt organisaties de flexibiliteit om gebruik te maken van de nieuwste technologieën zoals FIDO-passkeys, terwijl ze daarnaast optimaal gebruik maken van hun bestaande investeringen.

Eindgebruikers raken steeds meer gefrustreerd door het grote aantal wachtwoorden dat zij moeten gebruiken en de regels die gelden voor de complexiteit van deze wachtwoorden. De gemiddelde gebruiker moet maar liefst honderd wachtwoorden zien te onthouden. Als gevolg hiervan gaan gebruikers op zoek naar workarounds, zoals het gebruik van makkelijk te herinneren wachtwoorden of gebruiken hetzelfde wachtwoord voor verschillende diensten.

Passwordless 360° bestaat uit een complete reeks van tools die organisaties in staat stelt om wachtwoordloze authenticatie in te zetten voor een breed scala aan toepassingen. Dit omvat alles van veilige toegang tot privé- en werkapparatuur en van legacy applicaties tot moderne internet applicaties. Passwordless 360° helpt organisaties om de kosten van de overstap op wachtwoordloze authenticatie laag te houden door gebruik te maken van één systeem. Dit vergroot ook de kans dat werknemers, klanten en leveranciers er gebruik van zullen maken. Passwordless 360° maakt een einde aan de noodzaak van traditionele wachtwoorden en elimineert daarmee beveiligingsrisico’s zoals gegevensdiefstal en phishing. De oplossing biedt daarnaast ondersteuning voor specifieke behoeften op het gebied van risicobeheer, zodat organisaties kunnen voldoen aan de eisen van het National Institute of Standards and Technology (NIST).

Passwordless 360° wordt gebruikt in combinatie met het bestaande Thales OneWelcome Identity Platform, dat als de basis voor wachtwoordloos beleid dient. Het concept omvat:

  • Ondersteuning voor passkeys binnen het OneWelcome Identity Platform.
  • Passwordless Windows Logon, een volledig wachtwoordloze gebruikservaring die wachtwoorden inruilt voor alternatieve methoden waarmee gebruikers zichzelf kunnen identificeren. Dit levert zowel gebruiksgemak als krachtigere beveiliging op.
  • SafeNet FIDO Key Manager, een oplossing die gebruikers helpt met het beheer van eventuele FIDO-keys die zij zelf gebruiken. Dit resulteert in lagere beheerkosten.
  • FIDO Authenticator Lifecycle Management is een tool die is ontwikkeld in samenwerking met Versasec, een leverancier van software voor identiteitsbeheer. De tool stelt organisaties in staat om FIDO-tokens te beheren. Grotere ondernemingen kunnen hiermee op elke gewenste schaal overstappen op de moderne FIDO-standaard.

Dit nieuws valt samen met de vermelding van Thales als Overall Leader, Product Leader, Innovation Leader en Market Leader in het laatste Leadership Compass on Passwordless Authentication for Consumers van KuppingerCole. Dit analistenbureau prees het platform van Thales voor zijn veelzijdige reeks van identiteitsapplicaties die met een breed scala aan authenticatiemethoden tegemoetkomen aan de uiteenlopende behoeften van organisaties.

Alejandro Leal, research analyst bij KuppingerCole: “Al met al biedt Thales een uitgebreide oplossing die organisaties in staat stelt om hun processen voor identiteitsbeheer te optimaliseren, nieuwe technologieën toe te passen en hun systemen en data effectief te beveiligen. Organisaties in sterk gereguleerde sectoren en beveiligingsbewuste organisaties in de publieke en private sector die op zoek zijn naar krachtige authenticatiemogelijkheden zouden het OneWelcome Identity Platform moeten overwegen.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie