Telindus versterkt cloudaanbod door strategisch partnership met HCL Technologies

Redactie WINMAG Pro
Klanten profiteren van de innovatieve managed services van Telindus en de hoogwaardige cloudexpertise van HCL

Strategisch IT-partner Telindus sluit een partnership met HCL Technologies (HCL), een van de meest toonaangevende bedrijven in de wereld. Dankzij deze overeenkomst breidt Telindus haar cloudexpertise verder uit en is zij nog beter in staat als strategisch partner klanten te ondersteunen in hun cloud journey. Het gaat om alle dienstverlening rond private/hybride/public cloud. De ondertekening van dit contract sluit aan bij de overeenkomst die Telindus’ moederbedrijf Proximus eerder sloot met HCL.

Organisaties hebben de transitie naar cloud ingezet om meer slagkracht, flexibiliteit en innovatie te bereiken. Dit is noodzakelijk om mee te kunnen bewegen met alle veranderingen en uitdagingen die vandaag de dag op ons afkomen. De migratie van (delen van) de technologische infrastructuur naar de cloud is essentieel om de businesscontinuïteit te waarborgen. Tegelijkertijd zul je een eerder ingezette cloudinrichting voortdurend moeten herijken. In de praktijk blijkt het echter een uitdaging om tot een ideale samenstelling van de cloudomgeving te komen. Je wilt als organisatie een helder antwoord op vragen als: hoe kan ik vanuit het oogpunt van bijvoorbeeld de business, data governance en security het beste mijn cloudinfrastructuur inrichten? Uiteindelijk is het doel om de beste oplossing te vinden passende bij de specifieke klantbehoefte. En juist op dit vlak is de combinatie tussen Telindus en HCL ijzersterk.

Volledig complementair

“We zijn enthousiast over de gezamenlijke go-to-market-kansen die het partnerschap met Telindus biedt”, zegt Amit Sinha, Executive Vice-President Telecom, Media & Hi-Tech bij HCL Technologies. “In onze samenwerking zijn we ook volledig complementair.” HCL brengt de hoogwaardige en innovatieve public cloud-oplossingen, waarmee het bedrijf wereldwijd product leader is. “Telindus is een gerenommeerde Nederlandse IT Service Provider met specialistische kennis van datacenter- en cloudtechnologie en met inzichten in de lokale markt en klanten. Gezamenlijk bieden we hoogwaardige cloudoplossingen en dienstverlening aan, gebruikmakend van de lokale aanwezigheid van Telindus en de best practise methodieken en tooling die HCL opgebouwd heeft. Zo werken we samen aan het next-generation cloudplatform, waarmee we een flink marktvoordeel realiseren en sterke cloudoplossing aan klanten kunnen bieden”, aldus Sinha.

Voordelen van de hybride cloud

De overeenkomst met HCL versterkt de positie van Telindus aanzienlijk. "Telindus wordt met dit partnerschap een speler van formaat als het gaat om hybride cloud-oplossingen”, vertelt Joris Leupen, CEO van Telindus. “De samenwerking met HCL, maakt het mogelijk onze dienstverlening uit te breiden. Het cloudaanbod kunnen we verder verbeteren op het vlak van duurzaamheid, efficiëntie, klantenervaring en flexibiliteit en strekt zich uit over alle relevante (hybrid) cloud-oplossingen. HCL staat garant voor alle tooling, zoals automation & orchestration, en best practices zodat wij met onze managed services en strategisch cloudadvies alle voordelen van de hybride cloud voor de klant kunnen benutten. Zo ondersteunen we vanuit Telindus de klant bij zijn cloudreis en kunnen we hem zelfs compleet ontzorgen door IT as a Service te leveren. We kijken ernaar uit om onze gezamenlijke oplossingen bij onze klanten uit te rollen", aldus Leupen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie