Telindus en Samen Digitaal Veilig slaan handen ineen om ketenpartners tijdig NIS2 compliant te maken

Redactie WINMAG Pro

Strategisch IT-partner Telindus kondigt een samenwerking aan met Samen Digitaal Veilig, een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW dat organisaties ondersteunt bij het voldoen aan cybersecuritywetgeving. Met deze samenwerking willen de partijen de urgentie van een tijdige voorbereiding op NIS2 benadrukken en daarmee voortborduren op een veiligere digitale wereld. Samen streven zij ernaar om bedrijven in de toeleveringsketen compliant te maken voor de NIS2-richtlijn die per 17 oktober volgens de Europese wetgeving in zal gaan. Door de urgentie te benadrukken, te adviseren en te ondersteunen hopen beide partijen het belang goede informatiebeveiliging te onderstrepen.

Urgentiebesef noodzakelijk

Niet alle organisaties die uiteindelijk onder de NIS2-richtlijn gaan vallen, hebben eerder te maken gehad met strenge informatiebeveiligingsregels. Toch is het voor alle organisaties, zowel zelfstandig als in toeleveringsketens, noodzakelijk om compliant te worden, onder andere om vatbaarheid voor ransomware en andere cybercriminaliteit te verkleinen. Telindus en Samen Digitaal Veilig willen dit urgentiebesef creëren en het tegelijkertijd positioneren als een kans om samen naar een veiligere digitale wereld toe te werken. Naast de NIS2 readiness scan die Telindus aanbiedt, zullen beide partijen hun krachten bundelen om zo veel mogelijk kennissessies, webinars en andere educatieve middelen aan te bieden.

Joris Leupen, Algemeen directeur bij Telindus: “Voor veel bedrijven die voorheen nog niks met de NIS-richtlijn van doen hadden, wordt informatiebeveiliging vaak gezien als een kostenpost of last. Maar het tegendeel is waar. Niet voldoen aan de richtlijn kan ernstige (reputatie)schade veroorzaken, wat kan zorgen voor vermindering van vertrouwen van klanten en een blijvende negatieve impact op de bedrijfsnaam. Compliant zijn met de richtlijn levert juist veel voordelen op, ten eerste mitigeert het risico’s, maar het zorgt ook voor verbeterde IT-infrastructuur, hogere kwaliteit en continuïteit. Middels deze samenwerking met Samen Digitaal Veilig willen we de noodzaak van goede beveiligingsmaatregelen laten leven bij bedrijven. We kijken ernaar uit om deze boodschap te verspreiden en samen te werken aan een veiligere digitale toekomst.”

Daan Hoogendijk, Programma directeur bij Samen Digitaal Veilig: “De NIS2-richtlijn gaat een grote impact hebben op alle bedrijven in de toeleveringsketen, alleen zijn zij zich daar nog niet altijd van bewust. NIS2 bedrijven zullen strengere cybersecurity eisen opleggen aan hun leveranciers als er een risico voor hen is. Als die leveranciers niet aan die eisen voldoen, kunnen ze hun klant (het NIS2 bedrijf) kwijtraken. Door ons samen met Telindus en andere partners in te zetten om bewustwording te creëren, kunnen we organisaties ondersteunen om hun cybersecurity te verbeteren en aan de NIS2 te voldoen. Zo komen we samen weer een stap dichterbij een veiliger digitaal Nederland.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie