Techleap.nl start Investor Advisory Board

Redactie WINMAG Pro
Top investeerders gaan Nederlands tech ecosysteem verder helpen

Techleap.nl, een non-profitorganisatie die zich richt op het versnellen van het tech ecosysteem in Nederland, heeft een Investor Advisory Board ingesteld. Het adviesorgaan gaat zijn expertise en netwerk inzetten om de financieringstekorten in het Nederlandse tech ecosysteem te helpen dichten, bedrijven makkelijker toegang te geven tot kapitaal en Nederlandse ondernemers helpen sneller te groeien. De nieuwe adviesraad beschikt over meer dan 100 jaar ervaring in de wereldwijde tech sector, en 60 jaar specifiek in durfkapitaal.

De vijfkoppige Investor Advisory Board bestaat uit Pieter Kemps, principal bij Sequoia Capital, Robert Verwaayen, partner bij Keen Venture Partners, Michael Jackson, partner bij Cottonwood Technology Fund, Ilonka Jankovich, venture partner bij Rubio Impact Ventures, en Michiel Kotting, partner bij Northzone. Deze experts hebben ervaring met durfkapitaal in Europa, de VS en Azië in verschillende financieringsfasen en in diverse sectoren, waaronder deeptech, gezondheidszorg, AI, B2B SaaS en marktplaatsen.

Met de huidige druk op het economische klimaat en de minder gunstige waarderingen voor startups en scaleups in veel sectoren, ondersteunt de nieuwe Investor Advisory Board Techleap met advies en hun netwerk om zo optimale support te bieden aan Nederlandse founders.

Evelien de Vries, Lead Capital en Investor Relations bij Techleap.nl, zegt: “We zijn ontzettend blij met deze groep. Het zijn stuk voor stuk top investeerders van bekende en invloedrijke fondsen. Bovendien zijn de meesten zelf founder geweest. Dit is van cruciaal belang voor Techleap, omdat hun ervaring en kennis ten goede komt aan de founders en hen zo helpt structureel grotere impact te maken."

Techleap biedt ondersteuning bij het creëren van een sterke tech- en startupgemeenschap in Nederland, een van de snelst groeiende startup ecosystemen in Europa.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie