Studytube lanceert nieuwe auteurstool met AI-co-piloot

Redactie WINMAG Pro

Studytube lanceert een nieuwe auteurstool met AI-co-piloot. Deze tool is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke didactische modellen, werkt met geavanceerde context-tracking, innovatieve prompting-technieken en is getraind door onderwijskundigen. Hiermee maken HR- en L&D-professionals, geholpen door AI, in slechts een paar minuten leercontent van hoge kwaliteit: van het ontwikkelen van interactieve onboardingstrajecten tot het samenstellen van diepgaande compliance-cursussen.

Geld, tijd en kennis ontbreken voor samenstellen leerprogramma

Momenteel besteden HR- en L&D-professionals nog te veel tijd en geld aan het samenstellen van leerprogramma’s voor hun medewerkers. Kennisdeling is hierdoor niet schaalbaar. Aangezien didactische expertise in de organisatie vaak niet aanwezig is, worden externe educatieve experts ingehuurd om intern kennis op te halen en te vertalen naar trainingen. Dit is een tijdrovend en ingewikkeld proces, met vaak als resultaat dat consistentie in gebruikte onderwijskundige methodes, tone of voice of kwaliteit ontbreekt. De nieuwe auteurstool met AI-co-piloot biedt hiervoor uitkomst.

Leercontent aanscherpen

De auteurstool maakt gebruik van generatieve AI en is gebaseerd op de best practices die Studytube in de afgelopen jaren heeft opgedaan bij het maken van leercontent voor organisaties. HR- en L&D-professionals krijgen stap voor stap ondersteuning bij het maken van een training. Alleen al op basis van een titel kan de auteurstool een trainingsopzet en leerdoelen voorstellen. De gebruiker scherpt de leercontent vervolgens zelf aan door keuzes te maken in doelen, vooraf ingevoerde doelgroepen en voorgestelde leervormen, zoals tekst, vragen en videoscripts, die je met één klik kan omzetten naar een video. Ook kan de gebruiker zelf documenten uploaden, zoals een handleiding voor specifieke veiligheidsprocedures, die de AI-co-piloot vervolgens gebruikt bij het maken van de training. Dit gehele creatieproces is iteratief, waarbij de HR- en L&D-professionals altijd in controle zijn.

Innovatieve prompting-technieken

De auteurstool met AI-co-piloot verschilt op vele belangrijke vlakken van generatieve AI-tools, zoals ChatGPT. Zo is de tool voorzien van innovatieve prompting-technieken, wat inhoudt dat de AI-co-piloot suggesties doet, vragen stelt of richtlijnen geeft bij het creëren van effectieve en boeiende leercontent. Medewerkers hoeven dus geen prompting-specialist te zijn. Daarnaast wordt er gewerkt met geavanceerde context-tracking, wat de AI-co-piloot in staat stelt om het grote plaatje te zien en te begrijpen hoe verschillende stukken informatie met elkaar in verband staan. Hierdoor kan de tool relevante en coherente leerinhoud creëren die aansluit bij de doelstellingen van de cursus of training.

Data-omgeving ISO-gecertificeerd

Studytube volgt strikt de principes van de AVG. De data-omgeving van de auteurstool is ISO-gecertificeerd en alle gegevens blijven binnen de Europese Unie. Gebruikers hebben hun eigen leeromgeving waarin ze de volledige controle over hun gegevens hebben en deze op elk moment kunnen verwijderen. De eigen data die voor een training geüpload kan worden, blijft bovendien geïsoleerd binnen die specifieke training.

Homam Karimi, CEO van Studytube, vertelt over de nieuwe tool: “Innovatie staat hoog in het vaandel bij Studytube, en daar is onze auteurstool met AI-co-piloot het bewijs van. Het is ontworpen om HR- en L&D-professionals te helpen om snel en efficiënt hoogwaardige leerinhoud te creëren zonder dat zij zelf didactische expertise nodig hebben. Het resultaat is een op maat gemaakte training die deelnemers actief betrekt en hun kennis en vaardigheden meetbaar verbetert, samengesteld in een mum van tijd. Dit is de toekomst van leren en we zijn er trots op dat we deze toekomst bij Studytube vormgeven."

AI-vaardigheden certificering

Naast de nieuwe auteurstool lanceert Studytube ook als eerste in Nederland een AI-vaardigheden certificering voor HR- en L&D-professionals. De kennis over AI en de potentie hiervan zijn in het bedrijfsleven namelijk nog maar in beperkte mate aanwezig, terwijl Studytube gelooft dat AI-skills in de toekomst onmisbaar zijn om je van de concurrentie te onderscheiden. Dit certificeringsprogramma is specifiek gericht op de vaardigheden van HR- en L&D-professionals die nodig zijn voor de nieuwe manier van werken met AI.  

 

Meer weten over de auteurstool met AI-co-piloot? Lees: https://www.studytube.nl/producten/auteurstool

Of meer weten over de AI-vaardigheden certificering? Lees: https://www.studytube.nl/ai-vaardigheden-certificering

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie