STAR neemt iks Engineering over en versterkt daarmee zijn marktpositie in Duitsland

Redactie WINMAG Pro

Met de vierde overname in 15 maanden breidt The Specialist Group zijn netwerk verder uit om te voldoen aan de toenemende vraag naar technisch personeel in de energietransitie.

The Specialist Group ("TSG"), een toonaangevende leverancier van technische specialisten voor sectoren zoals energie, chemie, infrastructuur, hernieuwbare energie en life sciences, kondigt vandaag de overname van iks Engineering aan. iks Engineering is een leverancier van technisch specialisten in Duitsland. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Het overgenomen bedrijf zal opereren onder TSG's label STAR. De overname versnelt het succesvolle groeipad van STAR in Duitsland en is een belangrijke mijlpaal in de ambitie om de toonaangevende leverancier van technische specialisten voor Europa’s behoeften rondom de energietransitie te worden.

iks Engineering heeft een trackrecord van 40 jaar in het leveren van gespecialiseerde ingenieurs aan een uitgebreid klantennetwerk in heel Duitsland. De combinatie vergroot de toegang van STAR tot bepaalde categorieën van de talentenpool en stelt STAR in staat klanten gedurende de hele duur van een project te ondersteunen. De huidige CEO, Claus Weber, wordt Operational Director van het bedrijf en Enes Kisa wordt Sales Director. Beiden zullen rapporteren aan Lars Bakker, Group Director voor Duitsland, Oostenrijk en Zweden bij STAR.

Sil Hoeve, CEO van The Specialist Group, zegt: “Deze overname is een mijlpaal in onze succesvolle buy-and-build-strategie. We zijn verheugd iks Engineering te mogen verwelkomen als onderdeel van ons STAR-label. Met de onderscheidende technische expertise en gevestigde reputatie onder klanten is iks Engineering een geweldige aanvulling voor ons Europese netwerk.”

Lars Bakker, Group Director voor Duitsland, Oostenrijk en Zweden van STAR, legt uit: “Naast onze leidende posities in Nederland en België is dit een belangrijke stap naar uitbreiding van onze aanwezigheid in Duitsland. Met iks Engineering kunnen we ons aanbod vergroten en technisch talent aanbieden aan klanten in de regio voor de hele projectcyclus. Met deze samenwerking kunnen we kansen op de Duitse markt omzetten in succes.”

Claus Weber, Operational Director van iks Engineering, voegt toe: “We zien ernaar uit om de Duitse engineeringpartner voor STAR en The Specialist Group te worden. De overgang van familiebedrijf naar aansluiting bij STAR is een belangrijke mijlpaal en stelt ons in staat om de volgende stap zetten in onze groeiambities. Omdat onze expertise complementair is aan die van STAR, kijken we ernaar uit om synergiën te benutten en de leidende speler te worden op de Duitse markt voor technische specialisten.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie