Sophos komt met een nieuwe generatie cloud-beheerde WiFi 6 access points

Redactie WINMAG Pro

Sophos, wereldwijd leider in het innoveren en bieden van cybersecurity-as-a-service, kondigt vandaag de Sophos AP6 Series aan. Dit als ondersteuning voor de overgang naar hybride omgevingen met een nieuwe generatie cloud-beheerde WiFi 6 access points. Dit nieuwe aanbod is een aanvulling op Sophos' secure access portfolio, dat ook Sophos Firewall en Sophos Switch omvat. 

“Sophos voorziet met hun cloud-beheerde WiFi in de groeiende behoefte aan schaalbare oplossingen voor op afstand beheerde WiFi, die kunnen omgaan met het groeiende aantal verbonden apparaten en de toenemende verspreiding van IoT-systemen”, zegt Daniel Cole, Vice President Product Management bij Sophos. “De combinatie van de Sophos AP6 Series en Sophos Switches biedt onze partners een geïntegreerde toegangsoplossing van één leverancier. Dit verlicht de last en overheadkosten van het beheren van meerdere systemen van verschillende leveranciers. Vele netwerken werken nog steeds met snelheden van 1 Gigabit. Met de aanzienlijke prestatieverbeteringen van WiFi 6 biedt de industrie een belangrijke kans om draadloze netwerkomgevingen te herzien en te moderniseren. De oplossing van Sophos adresseert een veelvoorkomend knelpunt op de fysieke laag en kan de algehele netwerkprestaties van een bedrijfswifi-infrastructuur verbeteren.”

Sophos AP6-modellen, waaronder de 420E, AP6 840, AP6 840E en de AP6 420X voor buitengebruik, zijn uitgerust met minimaal één ingebouwde 2,5 Gigabit interface voor snellere LAN-connectiviteit. In combinatie met de Sophos multi-Gigabit switches, die ook 2,5 Gigabit Ethernet ondersteunen, kunnen bedrijven hogere snelheden in hun hele netwerk realiseren. Voor extra prestaties bieden de AP6 420E en 840E apparaten, die WiFi 6E ondersteunen, toegang tot de 6 GHz band. Dit is een nieuwere, minder drukke frequentieband die optimale prestaties levert voor de nieuwste apparaten.

Sophos access points kunnen op afstand worden beheerd via het cloudgebaseerde Sophos Central platform, naast een breed scala aan andere oplossingen. Dit stelt partners in staat om alle installaties van hun klanten te beheren, te reageren op waarschuwingen, licenties te beheren en aankomende verlengingsdata te volgen, alles via een intuïtieve interface. Daarnaast is er ook een on-premises interface beschikbaar voor beheerders die lokale instellingen willen beheren.

Beschikbaarheid 

De Sophos AP6-serie is nu beschikbaar en kan uitsluitend worden verkregen via het wereldwijde netwerk van partners en Managed Service Providers (MSP's) van Sophos.  

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie