Sophos biedt Advanced Threat Management nu ook voor mkb

Redactie WINMAG Pro

Sophos kondigt vandaag een uitgebreide update aan van zijn Unified Threat Management-oplossing, Sophos UTM. De nieuwste versie heeft meer dan honderd nieuwe features, maar de belangrijkste update is dat het nieuwe UTM-platform nu ook Advanced Threat Protection (ATP) beschikbaar maakt voor het midden- en kleinbedrijf; met functionaliteiten die normaal gesproken alleen voorbehouden zijn aan grote bedrijven.

Deze nieuwe Sophos UTM- versie is ontwikkeld door SophosLabs en brengt verschillende technologieën samen waarmee besmette clients volgens de fabrikant snel geïdentificeerd en geïsoleerd kunnen worden en waarmee communicatie met kwaadaardige hosts voorkomen wordt. In de nieuwste versie is de bestaande firewall-, internet-, e-mail en endpoint-bescherming van Sophos UTM uitgebreid met Botnet-bescherming en cloud-‘sandboxing’. Sophos ondersteunt hiermee met name ondernemingen in het mkb door die toegang te geven tot geavanceerde bescherming zonder de complexiteit en kosten die dergelijke functionaliteiten doorgaans met zich meebrengen.

Deze nieuwe versie verhoogt bovendien de snelheid van de veiligheidsscans volgens de fabrikant aanzienlijk; in testomgevingen werd volgens hen een verdubbeling van de doorvoersnelheid gemeten. De verbeteringen op een rij:

- Vereenvoudigde e-mailencryptie en Data Loss Prevention (DLP) – Sophos SPX-technologie maakt een aparte Public Key infrastructuur overbodig en beleidsmatige DLP kan automatische encryptie aansturen.

- Slimmere Web Control – gestroomlijnde inrichting van de beleidsregels maakt gedetailleerd gebruikersbeheer mogelijk, de transparante webfiltering van https-verkeer zorgt voor naadloze bescherming.

- Mobil Access Control – zorgt voor WiFi- en VPN-veiligheid dankzij de combinatie van Sophos UTM met de Mobile Device Management-functies in Sophos Mobile Control.

- Verhoogde IPS-prestaties – dankzij intelligent proces- en patroonbeheer zijn de scansnelheden aanzienlijk verhoogd en daardoor kunnen netwerkaanvallen razendsnel geblokkeerd worden en inbraken voorkomen worden.

- Bescherming tegen botnets en overname – Sophos Advanced Threat Protection identificeert en blokkeert besmette machines en voorkomt communicatie met kwaadaardige command en control-servers.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie