Snowflake kondigt onder meer Snowflake Cortex aan waarmee alle gebruikers toegang krijgen tot Large Language Models (LLM’s) en AI-modellen

Redactie WINMAG Pro

Het datacloudbedrijf Snowflake (NYSE: SNOW) kondigde vandaag op haar Snowday 2023-evenement nieuwe innovaties aan die elke gebruiker in staat stelt om op een veilige manier de kracht van generatieve AI te gebruiken bij bedrijfsdata - ongeacht de technische expertise. 

Snowflake Cortex (private preview)

Snowflake Cortex is een nieuwe volledig beheerde service van Snowflake waarmee organisaties gemakkelijker AI-apps kunnen ontdekken, analyseren en bouwen in de Data Cloud. Gebruikers krijgen toegang tot een groeiende set serverless functies, waaronder toonaangevende Large Language Models (LLM's) en een geavanceerde vectorzoekfunctionaliteit. Met behulp van deze functies kunnen teams hun analyses versnellen en binnen enkele minuten gecontextualiseerde, door LLM aangedreven apps bouwen. Snowflake heeft ook drie LLM-ervaringen gebouwd die gebruikmaken van Snowflake Cortex om de productiviteit van gebruikers te verbeteren, waaronder Document AI (private preview), Snowflake Copilot (private preview) en Universal Search (private preview).

Voor meer informatie, zie hier het volledige Engelstalige persbericht.

Snowflake breidt Data Foundation uit om data te verenigen en beheerfuncties uit te breiden

Snowflake kondigt verder verbeteringen aan die klanten die al vertrouwen op de Data Cloud als hun vertrouwde datafundament, nieuwe manieren bieden om silo's te elimineren en AI en app-ontwikkeling rechtstreeks naar hun bedrijfsdata te brengen. Met het elimineren van datasilo’s en dataverkeer door de ondersteuning voor Iceberg Tables (snel in public preview) te verbeteren, stelt Snowflake organisaties in staat om al hun data bij elkaar te brengen in één enkel datafundament.

Met nieuwe innovaties voor Snowflake Horizon worden de mogelijkheden voor governance en compliance uitgebreid en kunnen gebruikers vertrouwelijke data en apps beschermen, beveiligen, verbinden, inzien en gebruiken.

Om klanten te helpen hun uitgaven beter te beheren en te optimaliseren biedt Snowflake meer kostentransparantie met de Cost Management Interface, die bestaande kostenbeheerfuncties en nieuwe mogelijkheden samenbrengt. Zo hebben beheerders meer inzicht en controle over hun uitgaven en kunnen deze optimaliseren, allemaal in één gebruikersinterface.

Voor meer informatie, zie hier het volledige Engelstalige persbericht.

Snowflake laat gebruikers de volgende generatie apps en Machine Learning-modellen sneller bouwen in de Data Cloud

Voor ontwikkelaars wordt het makkelijker om machine learning (ML) modellen en full-stack apps te bouwen in de Data Cloud. Snowflake vergroot de Python-mogelijkheden via Snowpark om de productiviteit te verhogen, de samenwerking te verbeteren en uiteindelijk de end-to-end AI- en ML-workflows te versnellen. Bovendien kunnen ontwikkelaars nu met ondersteuning voor gecontaineriseerde workloads en uitgebreide DevOps-mogelijkheden de ontwikkeling versnellen en apps laten werken - allemaal binnen de veilige en volledig beheerde infrastructuur van Snowflake.

Voor meer informatie, zie hier het volledige Engelstalige persbericht.

Snowflake lanceert Powered by Snowflake Funding Program dat tot $100 miljoen investeert in innovatieve apps in de Data Cloud

Snowflake lanceerde tot slot het Powered by Snowflake Funding Program, dat tot $100 miljoen dollar wil investeren in de volgende generatie start-ups die Snowflake Native Apps bouwen. Aan het Powered by Snowflake Funding Program wordt deelgenomen door venture capital-ondernemingen Altimeter, Amplify Partners, Anthos, Coatue, ICONIQ Growth, IVP, Madrona, Menlo Ventures en Redpoint Ventures. Als onderdeel van het Powered by Snowflake Funding Program heeft AWS ook aangekondigd dat het de groei en innovatie verder zal stimuleren door over een periode van vier jaar $ 1 miljoen aan gratis Snowflake-credits op AWS te verstrekken aan start-ups die Snowflake Native Apps bouwen.

Voor meer informatie, zie hier het volledige Engelstalige persbericht.
 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie