ServiceNow verstevigt generatieve AI-positie met nieuwe functies in Washington, D.C. platform release

Redactie WINMAG Pro
 • Nieuwe functies verbeteren Now Assist GenAI-ervaringen en bieden verantwoorde, intelligente automatisering, ingebed in het ServiceNow-platform  
 • Now Assist for IT Operations Management (ITOM)AI Ops, verbeteringen in Now Assist in Virtual Agent en ServiceNow Impact AI Accelerators helpen organisaties productiviteit te verhogen en meer waarde te halen uit AI-investeringen 
 • Innovaties in Sales and Order Management, Operational Technology Management en Platform Analytics maken automatisering mogelijk en stroomlijnen werknemerservaringen 

ServiceNow verstevigt zijn positie in generatieve AI (genAI) met de nieuwe mogelijkheden in de Washington, D.C. platform release. De nieuwe functies verbeteren Now Assist GenAI-ervaringen, die verantwoorde, intelligente automatisering bieden, ingebed in het ServiceNow-platform. Now Assist for IT Operations Management (ITOM) AIOps, verbeteringen in Now Assist in Virtual Agent en Impact AI Accelerators zijn vanaf vandaag beschikbaar en breiden de innovatie van ServiceNow op het gebied van AI uit en verhogen de productiviteit en versnellen de waarde van AI-investeringen. 

Volgens IDC hebben enterprises in 2023 $16 miljard geïnvesteerd in generatieve AI en ze zullen deze investering de komende drie jaar verhogen naar meer dan $143 miljard. Organisaties zien de waarde van genAI en willen de adoptie onder werknemers maximaliseren. Met de Washington, D.C. platform release komen voor de enterprise nieuwe, uitgebreide oplossingen beschikbaar die slimmere ervaringen en snellere implementatie mogelijk maken. Hiermee kunnen organisaties generatieve AI op verschillende afdelingen en op grote schaal beschikbaar stellen en de ROI aan te tonen, via één platform. 

“De samenwerking tussen menselijke en kunstmatige intelligentie maakt het nog eenvoudiger om betere bedrijfsresultaten te behalen. CEO's staan echter voor een lastige uitdaging. Ze weten dat ze moeten investeren in generatieve AI om het ware potentieel ervan te realiseren, maar ze kunnen privacy en governance niet loslaten om sneller te handelen,” zegt Jon Sigler, senior vice president of Platform bij ServiceNow. “ServiceNow is toonaangevend in de sector met veilige, verantwoorde generatieve AI-oplossingen, allemaal op één platform voor end-to-end bedrijfstransformatie. Met de nieuwste innovaties in de Washington, D.C. release bieden we generatieve AI voor nieuwe gebruiksscenario’s en persona’s, waarmee we de impact voor elke sector kunnen vergroten.”  

De impact van generatieve AI vergroten binnen de hele enterprise 

ServiceNow blijft zijn snelgroeiende generatieve AI-portfolio verbeteren, zodat elke afdeling binnen een organisatie gebruik kan maken van de kracht van generatieve AI, deze snel kan opschalen naar andere afdelingen binnen het bedrijf en sneller waarde uit AI-uitgaven kan halen. Het nieuwe Now Assist for ITOM AIOps, verbeteringen in Now Assist in Virtual Agent en het nieuwe GenAI Accelerators (beschikbaar in Impact), vereenvoudigen intelligente automatiseringservaringen en verhogen de productiviteit met één, intuïtieve interface voor uitgebreide workflowautomatisering.​ 

Now Assist for ITOM AIOps geeft de toonaangevende ITOM AIOps-oplossing van ServiceNow een boost, waarbij generatieve AI wordt toegepast om het oplossen van problemen te versnellen door alerts te analyseren en cruciale context voor operators te bieden. Now Assist for ITOM AIOps gebruikt generatieve AI om complexe, door machines gegenereerde alerts met veel jargon te vertalen naar eenvoudige, natuurlijke taal, zodat operationele teams problemen sneller kunnen begrijpen, voorkomen en oplossen. Now Assist for ITOM AIOps is geoptimaliseerd voor productiviteit en data security om bedrijfsgegevens te helpen beschermen en wordt ondersteund door een domeinspecifiek ServiceNow large language model (Now LLM). 

Verbeteringen in Now Assist in Virtual Agent versterken de generatieve AI-mogelijkheden die ServiceNow in juni aankondigde. Bestaande functionaliteiten combineren AI Search en Service Catalog Items met generatieve AI-chatvaardigheden om problemen sneller op te kunnen lossen en de werkdruk op agents te verminderen met een self-service-ervaring. De nieuwe generatieve AI-mogelijkheden Virtual Agent Designer en een geïntegreerde dynamische vertaler versterken de ontwikkelaarskant van de oplossing en maken het eenvoudiger om snel AI-gedreven gesprekken te creëren. Op die manier kunnen ontwikkelaars betere automatisering bewerkstelligen in Virtual Agent.  

 • Virtual Agent Designer maakt gebruik van generatieve AI om snel op maat gemaakte gespreksautomatisering te bouwen die de self-service en dienstverlening verbetert. De intelligentie in Virtual Agent Designer lost de uitdaging op van het omgaan met variaties in de manier waarop mensen communiceren door middel van een snelle setup en een boeiende self-service-ervaring. 
 • Dynamische vertaling herkent de taal van teksten en antwoordt automatisch in dezelfde taal en biedt eenvoudige, soepele en real-time lokalisatie.  

ServiceNow Impact AI Accelerators zijn onderdeel van ServiceNow Impact, een unieke oplossing waarmee organisaties sneller waarde halen uit hun ServiceNow-investeringen. De nieuwe Impact AI Accelerators maken het voor platform owners mogelijk om generatieve AI-ervaringen van ServiceNow snel en eenvoudig te adopteren, investeringen te koppelen aan doelstellingen en de waarde te herleiden die generatieve AI oplevert zodat de ROI versneld wordt. Met een combinatie van support, demo’s en training door de experts van ServiceNow, bieden de Accelerators aanvullende expertise en begeleiding voor generatieve AI, taakintelligentie, voorspellende intelligentie en begrip van natuurlijk taalgebruik. 

Aanvullende nnovaties op het Now Platform 

De Washington, D.C. release bevat nieuwe tools om belangrijke interacties te optimaliseren, zakelijke groei mogelijk te maken en organisaties te helpen om te voldoen aan de steeds veranderende wensen van klanten en werknemers. Enkele hoogtepunten: 

 • Sales and Order Management (SOM) helpt organisaties de omzet te verhogen door de verkoop- en bestellifecycle van front-, middle- en backofficeteams op het ServiceNow-platform samen te brengen. Sales en fulfillment agents kunnen eenvoudig mogelijkheden beheren, offertes configureren en prijsopgaven maken, en bestellingen vastleggen en uitvoeren. SOM stelt klantenservicemedewerkers in staat om post-sale wijzigingen door te voeren, waardoor upsell- en cross-sell-mogelijkheden worden gestimuleerd – dat alles op hetzelfde platform dat ze gebruiken om klantenserviceverzoeken te beheren. Service agents kunnen net als verkoopmedewerkers mogelijkheden, offertes en bestellingen creëren. 
 • Platform Analytics biedt een veilige, eenvoudige en uniforme ervaring voor rapportage en analyse binnen het gehele Now Platform. Gebruikers kunnen moeiteloos datavisualisaties en dashboards maken die meerdere gegevens integreren in één eenvoudig te begrijpen dashboard, waarmee snellere, slimmere besluitvorming mogelijk wordt. Platform Analytics geeft waardevolle, gepersonaliseerde en actuele informatie direct weer in Next Experience-workspaces en sluit moeiteloos aan op Workflow Studio, zodat klanten condition-based triggers voor workflows kunnen instellen op basis van vastgestelde drempelwaarden, waardoor ze direct van inzicht tot actie over kunnen gaan.  
 • Nieuwe AIOps-ervaringen in Service Operations Workspace for ITOM biedt AIOps-gebruikers en -beheerders de mogelijkheid om issues sneller op te lossen en een hogere time-to-value te behalen dankzij verbeteringen aan Express List en geautomatiseerde alerts. Express List helpt operators snel en effectief te werken en problemen aan te pakken, door historische alerttrends en geautomatiseerde analyse van de root causes in één overzichtelijk scherm weer te geven. Alert automation biedt operators relevante context om events beter te begrijpen en actie te ondernemen door het vereenvoudigen en groeperen van alerts, zodat operators sneller aan de slag kunnen en oplostijden verkorten. 
 • De nieuwe Workflow Studio stelt ontwikkelaars in staat om snel en eenvoudig workflows te automatiseren, van begin tot eind. Gebruikers beschrijven eenvoudig het proces dat ze willen automatiseren en Workflow Studio visualiseert en creëert de workflow. De oplossing integreert mogelijkheden zoals Flow Designer, Automation Engine, Process Automation Designer en Decision Builder in één overzicht. Zo kunnen medewerkers samenwerken en eenvoudig geautomatiseerde workflows creëren, configureren en controleren. 
 • Operational Technology (OT) Knowledge Management is een toevoeging aan de reeds bestaande OT Visibility-, Service Management- en Vulnerability-producten om problemen op de werkvloer sneller op te lossen en organisatorische barrières weg te halen door bestaande oplossingen voor OT-incidenten en procesafwijkingen tussen locaties vast te leggen en te delen. Met een verbeterde asset-inventaris, beveiliging en uptime van het productieproces doet ServiceNow voor OT wat het de afgelopen twintig jaar voor IT heeft gedaan: het versnellen van de digitale transformatie, met name binnen industriële omgevingen en slimme fabrieken. 
 • Security Posture Control (SPC) is een nieuwe oplossing in het Security Operations-portfolio en biedt organisaties inzicht in de dekkingslacunes in kritieke securitytools, en helpt assets met hoog risico te identificeren en respons-workflows binnen de hele organisatie te automatiseren. Deze oplossing bouwt voort op de bestaande investeringen van klanten in ITOM Visibility- en Service Graph Connector-programma's. Met Security Posture Control krijgen klanten beter inzicht in hun securitypositie, waardoor de kracht en weerbaarheid van de cybersecurity worden verbeterd. 
 • De nieuwste Now Platform release bevat nieuwe, kant-en-klare cross-functionele workflows die zijn ontwikkeld met behulp van Common Service Data Model (CSDM), waarmee organisaties de kracht van hun operationele data optimaal kunnen benutten en efficiency op schaal doorvoeren. Met behulp van automatisering biedt CSDM organisaties de mogelijkheid om gegevens te verzamelen uit hardware of software, en uit de cloud of het datacenter. Deze data worden vervolgens omgezet naar een vertrouwd, controleerbaar datamodel dat in meerdere workflows kan worden gebruikt en voldoet aan de richtlijnen voor compliance. 

Beschikbaarheid 

De vandaag aangekondigde innovaties zijn onderdeel van ServiceNow’s Now Platform Washington, D.C. release en komen voor alle klanten algemeen beschikbaar via de ServiceNow Store op 20 maart. Informatie over andere innovaties in de Washington, D.C. release is hier te vinden. 

Aanvullende informatie 

 • Bekijk een demo van Washington D.C. hier
 • Ontdek meer over de Now Platform Washington, D.C. release met Jon Sigler, senior vice president of Platform and AI. 
 • Lees de blog. 
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie