ServiceNow investeert in Nederlandse advies- en implementatiepartner Plat4mation

Redactie WINMAG Pro

ServiceNow en Keensight Capital, een Europese Growth Buyout investeerder, kondigen vandaag een strategische investering aan in Plat4mation, een wereldwijde IT-consultant en toonaangevende ServiceNow-implementatiepartner. Deze eerste Europese investering door ServiceNow Ecosystem Ventures heeft als doel sneller klantwaarde te creëren en partnergroei te stimuleren door de go-to-market mogelijkheden te versterken en de kennis van de generatieve AI-technologie van ServiceNow te vergroten. Plat4mation is voornemens zijn ServiceNow ervaring en referenties in te zetten en uit te breiden binnen het wereldwijde klanten- en werknemersbestand. Gezien het enorme marktpotentieel zal Plat4mation zich in eerste instantie richten op de digitale transformatie-inspanningen in het voor Duitsland belangrijke middelgrote zakelijke segment.

Het mkb levert een belangrijke economische bijdrage in Duitsland en vertegenwoordigt 99% van de 3,4 miljoen bedrijven in het land.[1] Toonaangevende bedrijven in de sector willen hun organisatie transformeren door middel van digitalisering en AI. Ze worstelen echter met de vraag waar te beginnen als het gaat om databescherming, securityeisen, het opleiden van talent en technologische standaarden. Als bedrijf met een Europees hoofdkantoor zal Plat4mation zijn expertise en relaties in de regio gebruiken om de adoptie en de waarde van ServiceNow te vergroten.

“Omdat de kansen voor ServiceNow-partners blijven groeien in Duitsland en Centraal-Europa, hebben we ervaren vakmensen en partners nodig die klanten kunnen helpen de time-to-value van hun ServiceNow-investeringen te versnellen,” zegt David Parsons, senior vice president of Ecosystem Ventures bij ServiceNow. “Plat4mation is een gewaardeerde partner die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verkopen en bieden van waarde en resultaten aan onze gezamenlijke klanten wereldwijd. Plat4mation is van plan zijn capaciteit om digitaal te transformeren te vergroten en generatieve AI toe te passen op specifieke use cases in enkele van de meest innovatieve middelgrote bedrijven in Duitsland. Op deze manier draagt Plat4mation bij aan de differentiatie, groei en het voortdurende concurrentievermogen van deze bedrijven.”

De domeinexpertise en deskundigheid van Plat4mation in het helpen van klanten bij het moderniseren en transformeren van hun organisatie brengt de voordelen van het ServiceNow-platform naar een nieuwe branche overkoepelende sector. Als onderdeel van deze investering zal Plat4mation versneld en stapsgewijs meer dan 400 nieuwe ServiceNow-geschoolde personen toevoegen in Duitsland en Centraal-Europa ter ondersteuning van RiseUp with ServiceNow, een wereldwijd opleidingsinitiatief dat als doel heeft één miljoen mensen te trainen op het Now Platform.

“In de afgelopen tien jaar hebben we een wereldwijd personeelsbestand opgebouwd van meer dan 450 medewerkers. Zij helpen onze klanten bij het optimaliseren van hun bedrijf door het bieden van advies, branche- en domeinexpertise op het gebied van ServiceNow,” zegt Elmer de Valk, CEO bij Plat4mation. “Als een pure-play ServiceNow-partner is ons succes altijd verbonden aan het succes van ServiceNow. Deze investering is een waardering van onze jarenlange samenwerking. We kijken ernaar uit om verder bij te dragen aan het succes van ServiceNow door onze voetafdruk te vergroten binnen het Duitse mkb, de EMEA-regio en de VS.”

ServiceNow Ecosystem Ventures investeert samen met hoofdinvesteerder Keensight Capital. ServiceNow Ecosystem Ventures, dat in mei 2023 van start ging, heeft eerder geïnvesteerd in Blueship Co.,Ltd, Japan System Co., Ltd en ANSR in India.

Meer informatie over ServiceNow's Ecosystem Ventures programma vind je hier.

 

Ook interessant:

Lees hier: Affordability check van I-Finance Services in CDDN’s VerifyMe maakt onboarden van consumenten veiliger en makkelijker

Lees hier: De vierdaagse werkweek: er leiden meer wegen naar Rome

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie