Sendcloud kondigt voornemen aan om Italiaans verzend platform isendu over te nemen

Sendcloud kondigt voornemen aan om Italiaans verzend platform isendu over te nemen

Redactie WINMAG Pro

Sendcloud kondigt voornemen aan om Italiaans verzend platform isendu over te nemen

In lijn met haar missie om verzending wereldwijd te verbeteren, heeft Sendcloud, het complete verzendplatform voor e-commerce, vandaag het voornemen aangekondigd om isendu over te nemen, een Italiaans verzend- en automatiseringsplatform dat meer dan 1.000 online bedrijven ondersteunt. Isendu zet het verzendproces om in nieuwe verkoopkansen. Het stelt verkopers in staat om in enkele seconden labels aan te maken, zendingen vanuit één dashboard te volgen en de klantervaring na aankoop te optimaliseren.

“Verzenden is de grootste kostenpost in de e-commerce en tegelijkertijd het belangrijkste knelpunt voor groei. Hoewel de meeste online winkels de kracht van e-commerce giganten als Amazon en Zalando missen, verwachten consumenten hetzelfde niveau van service en ervaring”, legt Rob van den Heuvel, CEO en mede-oprichter van Sendcloud, uit. “isendu deelt deze overtuiging en sluit perfect aan bij onze missie om verzenden wereldwijd te verbeteren. We kijken ernaar uit om isendu officieel te verwelkomen als onderdeel van Sendcloud en zullen hen bij elke stap onze volledige steun bieden.”

Met een jaaromzet van €741 miljard en een jaar-op-jaar stijging van 13% maakt de Europese B2C e-commerce sector een aanzienlijke groei door. Toch blijft het verzendproces een belangrijke uitdaging voor veel retailers, die worstelen met complexiteit en hoge kosten. Sinds de oprichting in 2019 heeft isendu zich gericht op het verbeteren van e-commerce voor kleine en middelgrote bedrijven, wat het een ideale match maakt met Sendcloud's complete verzendplatform voor e-commerce.

“Omdat we de verschillen in de e-commerce erkenden, lanceerden we isendu in 2019, met de bedoeling kleine en middelgrote verkopers te helpen hun klantervaring te verbeteren”, zegt Lando Barbagli, CEO en medeoprichter van isendu. “Op basis van het decennium aan ervaring van Sendcloud in het ondersteunen van meer dan 25.000 klanten, zijn we ervan overtuigd dat we een sterke partner hebben gevonden om onze missie voort te zetten.”

Sendcloud en isendu zijn het onderling eens geworden over de belangrijkste voorwaarden van de overname, die naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal van 2024 zal worden afgerond, in afwachting van de gebruikelijke beoordelingen en goedkeuringen van de relevante regelgevende instanties.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie