Seminar: Pinewood belicht impact van nieuwe NIS 2 richtlijn op organisaties

Redactie WINMAG Pro

Cybersecurityspecialist Pinewood organiseert op 27 september een informatief seminar dat zich richt op de invloed van de vorig jaar aangenomen NIS 2 (Netwerk- en Informatiebeveiliging 2) richtlijn op bedrijven en organisaties. Het evenement biedt deelnemers waardevolle inzichten in de verplichtingen en gevolgen van de nieuwe richtlijnen.

In een tijd waarin de digitale dreigingen steeds complexer worden, heeft de Europese Unie de NIS 2-richtlijnen ontwikkeld om de veiligheid van netwerken en informatie te waarborgen. De NIS2 is afgelopen jaar door de EU als richtlijn aangenomen, en doorloopt nu het traject naar wetgeving. Het seminar biedt deelnemers na afloop een beter begrip van de cruciale aspecten van de NIS 2-richtlijnen die van invloed zijn op hun organisaties. Bovendien zullen zij een helder inzicht krijgen in de eerste stappen die nodig zijn om aan de richtlijnen te voldoen en welke delen van de richtlijnen relevant zijn voor hun specifieke situatie.

Het seminar is op woensdag 27 september van 14:00 tot 16:30 uur op het hoofdkantoor van Pinewood in Delft. De presentaties zijn gericht op een breed scala aan organisaties en professionals, waaronder CEO's, CISO's, security officers en compliance officers. Tijdens het evenement zullen deskundigen de volgende thema's belichten:

  • Zorgplicht
  • Meldplicht
  • Risicomanagement
  • Incidentmanagement

Door middel van concrete voorbeelden en interactieve discussies zullen sprekers dieper ingaan op deze onderwerpen en de implicaties voor verschillende sectoren verduidelijken.

"De NIS 2-richtlijnen hebben betrekking op diverse industrieën en organisaties. Dit seminar is bedoeld om deelnemers bewust te maken van hun verplichtingen en hen te helpen zich voor te bereiden op de implementatie van de richtlijnen. We willen deelnemers in staat stellen om proactieve maatregelen te nemen ter versterking van hun cyberbeveiliging en om te voldoen aan de aankomende wetgeving," aldus Sebastiaan Kors, CEO van Pinewood.

De toegang tot het seminar is gratis, maar registratie is verplicht. Voor meer informatie en aanmelding, bezoek de eventpagina.

 

Lees Hier ook:

https://www.winmagpro.nl/tips-voor-teamwork

https://www.winmagpro.nl/9292-gaat-langdurige-samenwerking-aan-met-conclusion

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie