Schneider Electric toont nieuwste innovaties en samenwerkingen tijdens Innovation Summit World Tour

Redactie WINMAG Pro
  • CEO Peter Herweck houdt keynote over de kracht van innovatie voor een positieve impact.
  • Nieuwe oplossingen aangekondigd om de energie-efficiëntie te vergroten en decarbonisatie te versnellen.
  • Strategische partnerschappen leiden tot nieuwe wegen om netto nul-emissie en duurzaamheidsambities te bereiken.

Schneider Electric, de leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, benadrukt tijdens de Innovation Summit World Tour de noodzaak voor onmiddellijke actie en voortdurende samenwerking om de energietransitie te versnellen en de klimaatcrisis aan te pakken.

“In de nasleep van de recordbrekende wereldwijde opwarming die in 2023 werd gemeld, roepen we de industrie en bedrijven over de hele wereld op om samen te komen om zinvolle verandering tegen de klimaatcrisis te stimuleren. Vandaag de dag is er technologie om uitstoot drastisch te verminderen en vooruitgang en duurzaamheid te overbruggen,” aldus Peter Herweck, CEO van Schneider Electric. “Alleen door innovatie en samenwerking kunnen we nieuwe mogelijkheden ontsluiten voor digitalisering, elektrificatie en decarbonisatie die blijvende impact creëren. Samen kunnen we ambitie omzetten in actie.”

Herweck riep tijdens de Innovation Summit in Parijs wereldwijde leiders uit verschillende sectoren op om hun digitale transformatie te versnellen. Ze moeten technologie en partnerschappen omarmen om hun productiviteits- en duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Schneider Electric’s Innovation Summits, die in 2016 van start gingen, tonen de nieuwste innovaties, oplossingen en partnerships van het bedrijf die de toekomst van automatisering, elektrificatie en digitalisering stimuleren. Dit jaar komen klanten, partners en leiders uit de industrie in Parijs samen voor een tweedaags programma met plenaire sessies, breakout-sessies, roundtables, deep dives, netwerkmomenten en rondleidingen door de beurshal.

Nieuwe oplossingen voor een grotere impact

Schneider Electric onthult nieuwe oplossingen die bedrijven helpen bij het strategisch benaderen, digitaliseren en decarboniseren van hun bedrijfsactiviteiten, en het versnellen van duurzaamheidsverplichtingen, waaronder:

  • CONNECT: een agnostisch, end-to-end platfor voor industriële-intelligentie dat engineering- en operationele data integreert om zichtbaarheid te bieden over de hele waardeketen en het ecosysteem. Het verbindt klanten met Schneider Electric, AVEVA, etap, RIB en andere softwareleveranciers. CONNECT maakt gebruik van AI en de intelligente digital twin om bedrijven in staat te stellen efficiëntie te ontsluiten en duurzaamheid te bevorderen voor verantwoorde groei.
  • Resi9 Energy Center: een retrofit, compact intelligent elektrisch paneel voor woningen dat integreert met bestaande panelen en zorgt voor een veilige toevoer en distributie van elektriciteit. Naarmate meer huizen worden geëlektrificeerd en uitgerust met hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, elektrische voertuigen (EV) en microgrids - en naarmate meer huiseigenaren prosumers worden, die zowel energie produceren als consumeren - worden elektrische panelen geconfronteerd met toenemende en complexe belastingen. Resi9 Energy Center integreert naadloos met energiebeheersystemen voor woningen om controle en aanpassing mogelijk te maken voor een beter energiebeheer voor woningen en optimalisatie.
  • eMobility portfolio-uitbreiding: Terwijl EV-adoptie exponentieel groeit, heeft slechts de helft (51%) van de wereldwijde EV-eigenaren een oplader aan huis. Schneider Charge biedt een geavanceerde thuislaadoplossing die robuust, kosteneffectief en eenvoudig te installeren is. Voor beheerders van wagenparken en laadpunt bieden EcoStruxure EV Advisor en EVLink Pro DC 180 kW de nieuwste technologie op het gebied van elektrisch voertuig (EV) opladen en beheer. Het EVLink Pro DC snellaadstation maximaliseert de energie-efficiëntie en minimaliseert de elektriciteitskosten. EcoStruxure EV Advisor software-as-a-service helpt de betrouwbaarheid en prestaties van laadpunten te verbeteren door exploitanten inzicht te geven in laadprestaties, energieverbruik en operationele efficiëntie. Samen bieden ze klanten in wagenparken, parkeergarages, commerciële en residentiële gebouwen een flexibele, opensource-, end-to-end-oplossing voor EV-laden.

Betrouwbare oplaadinfrastructuur is essentieel om de adoptie van EV’s te versnellen, maar het vereist geschoolde arbeidskrachten voor installatie en onderhoud. Schneider Electric kondigde ook de uitbreiding aan van hun Noord-Amerikaanse partner, Qmerit, de toonaangevende aanbieder van gedistribueerd personeelsbeheer voor EV-laden, naar de Europese markten.

Samenwerkingen voor betekenisvolle verandering

Partnerschappen en samenwerking tussen sectoren en toeleveringsketens zullen essentieel zijn om de klimaatcrisis aan te pakken. Schneider Electric brengt leiders uit de industrie en waardeketens samen om grotere decarbonisatie en duurzaamheid te bevorderen, via:

  • Duurzaamheidsimpact: het Sustainability Impact Award-programma van Schneider Electric erkent partners, klanten en leveranciers die hun eigen bedrijfsvoering en die van hun klanten decarboniseren. Door succesverhalen te laten zien die de uitstoot verminderen, energie-efficiëntie verbeteren en digitale technologieën implementeren, kunnen bedrijven van elkaar leren en bredere impact en verdere innovatie stimuleren.
  • Decarbonisatie van de supply chain: Materialize is een uitbreiding van Schneider's reeks programma's voor het koolstofarm maken van de toeleveringsketen en materialen te verenigen om Scope 3 decarbonisatiestrategieën te implementeren. Zo wordt ook de overgang naar een koolstofarme economie makkelijker gemaakt. Leveranciers kunnen deelnemen aan energie-inkoopovereenkomsten (PPA's) om de koolstofuitstoot te verminderen in wereldwijde waardeketens, die doorgaans verantwoordelijk zijn voor meer dan 70% van de koolstofvoetafdruk van een bedrijf. De programma's blijven zich uitbreiden met Edwards, een wereldwijde leider op het gebied van vacuüm- en reductieoplossingen, die zich aansluit bij het Catalyze-programma van Schneider dat zich richt op het koolstofvrij maken van de waardeketens van halfgeleiders.
  • Datacenterpartnerships: Door voort te bouwen op 20 jaar samenwerking op het gebied van datacenters zal het nieuwe initiatief van Schneider Electric en Digital Realty op het gebied van de circulaire economie Digital Realty naar verwachting helpen om in de komende 3-5 jaar 50%-70% van de opgeslagen koolstof in zijn LV-, MV- en driefasige UPS-apparatuur te reduceren. Tezelfdertijd worden ook e-waste en Scope 3-emissies worden gereduceerd. Daarnaast zal de samenwerking van Schneider Electric met NVIDIA - wereldleider op het gebied van kunstmatige intelligentie - de infrastructuur van datacenters optimaliseren en de vooruitgang in edge AI en digital twin-technologieën stimuleren.
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie