SAP neemt het digitale adoptieplatform WalkMe over

Redactie WINMAG Pro

SAP maakt de overname bekend van WalkMe, een toonaangevend bedrijf in digitale adoptieplatforms. WalkMe biedt tools en functionaliteiten waarmee gebruikers snel en efficiënt nieuwe software leren gebruiken. Dit zorgt voor een snellere adoptie van nieuwe software, wat leidt tot een hogere productiviteit en een betere benutting van IT-investeringen.

Het platform van WalkMe werkt bovenop de bestaande applicaties van een organisatie, identificeert waar gebruikers problemen hebben en biedt aangepaste ondersteuning en automatisering binnen die applicaties om hen te helpen hun werk efficiënt af te ronden.

Door WalkMe te integreren met SAP’s Business Transformation Management-portfolio, waaronder ook SAP Signavio en SAP LeanIX vallen, beschikken bedrijven over een uitgebreide reeks aan hulpmiddelen om bedrijven te helpen bij hun transformatieprocessen. WalkMe ondersteunt ook applicaties die niet van SAP zijn.

Introductie WalkMeX-copilot

WalkMe lanceert binnenkort de copilot WalkMeX die AI en contextueel bewustzijn inzet. Hierdoor begrijpt de copilot waar een gebruiker mee bezig is en kan vervolgens de beste volgende stap voorstellen in de workflow. Denk aan een suggestie om bepaalde gegevens te gebruiken in een volgende stap of hulp bij het coördineren van meerdere taken bij complexe projecten. Hiermee helpt WalkMeX gebruikers om efficiënter te werken, minder tijd te besteden aan het uitzoeken van wat ze vervolgens moeten doen en om minder fouten te maken.

WalkMeX is continu beschikbaar en functioneel, ongeacht welke applicatie de gebruiker op dat moment gebruikt. Het werkt als een overlay voor elke applicatie, inclusief copilots van verschillende leveranciers. De copilot kan dus ook gecombineerd worden met SAP’s copilot Joule.

Door de integratie van unieke e-learningfuncties van WalkMe in SAP Enable Now wordt het eenvoudiger om nieuwe medewerkers op te leiden en bestaande medewerkers nieuwe vaardigheden bij te brengen. Dit zorgt voor een continu leerproces zonder de noodzaak van uitgebreide trainingssessies.

Maximale waarde uit IT-investeringen

“Applicaties, processen, data en mensen zijn de vier belangrijke elementen voor een succesvolle bedrijfstransformatie”, zegt Christian Klein, CEO en lid van de raad van bestuur van SAP. “Door de overname van WalkMe versterken we onze ondersteuning voor eindgebruikers aanzienlijk. Dit stelt hen in staat om snel nieuwe oplossingen en functionaliteiten te adopteren en de maximale waarde uit IT-investeringen te halen.”

“Met deze overname bundelen we onze krachten met SAP. Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling die we doormaken en biedt ons de middelen om onze producten te verbeteren en ons marktaandeel te vergroten”, aldus Dan Adika, CEO van WalkMe. “Dankzij SAP’s uitgebreide ecosysteem kunnen we aanzienlijke groei realiseren en nog meer waarde leveren aan onze klanten. Samen kijken we uit naar een toekomst vol innovatie en uitstekende service.”

Wachten op goedkeuring

De raad van bestuur en de raad van commissarissen van SAP en de raad van bestuur van WalkMe hebben de transactie goedgekeurd voor 14,00 US dollar per aandeel in een volledige contante transactie. Dit komt neer op een totale waarde van ongeveer 1,5 miljard dollar. Deze prijs ligt 45 procent hoger dan de slotkoers van WalkMe op 4 juni 2024.

De overname van WalkMe door SAP moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van WalkMe en de relevante regelgevende instanties. Zodra deze goedkeuringen zijn verkregen, wordt de transactie naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 afgerond. De financiële impact op SAP’s aangepaste winst per aandeel voor 2024 zal minimaal zijn.

Klik hier voor de Word-versie van het persbericht.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie