Rubrik en Microsoft lanceren Generative AI-powered cyber recovery
Rubrik, de Zero Trust Data Security™ Company, gaat Rubrik Security Cloud integreren met Microsoft Sentinel en Azure OpenAI Service. Deze integratie versnelt het cyberherstel met behulp van generatieve AI en Natural Language Processing (NLP). Zo wordt AI ingezet om sneller onderzoek te doen naar cyberincidenten en de reactie hierop te bepalen. Uiteindelijk verbetert de integratie de totale cyberweerbaarheid van een bedrijf.
Verbeteren van incident response:
Volgens het recente ‘State of Data Security’ rapport van Rubrik Zero Labs gaf slechts 56 procent van de IT- en securityleiders aan een incident response plan te hebben ontwikkeld of geëvalueerd in 2022. Daarnaast worden Security Operations Centers (SOC’s) en incident response teams overspoeld met duizenden meldingen per dag. Het kan uren duren om deze meldingen te sorteren en prioriteren. Deze uitdagingen tonen de behoefte aan een oplossing die de SOC-teams helpt bij het onderzoeken van de meest urgente cyberincidenten, en die ook begeleiding biedt bij de aanpak van deze incidenten.
“In tijden waarin cybercriminelen steeds innovatiever worden, moeten bedrijven vertrouwen op AI om aanvallers de baas te zijn,” zegt Charlie Bell, Executive Vice President Security, Compliance, Identity en Management bij Microsoft. “De samenwerking met Rubrik biedt een oplossing voor de moderne bedreigingen waar onze klanten mee te maken hebben en stelt organisaties in staat om sneller te reageren op incidenten. Door de snelheid van AI geloven we dat security teams sneller dan ooit cyberaanvallen kunnen identificeren én stoppen.”
Rubrik integreert met Microsoft Sentinel om cyberdreigingen effectief aan te pakken
Rubrik biedt inzicht in de tijdreeks-data in Microsoft Sentinel waardoor organisaties in staat zijn om evoluerende cyberdreigingen aan te pakken en de meest gevoelige informatie te beschermen. Met de integratie wordt automatisch een aanbevolen workstream aangemaakt in Microsoft Sentinel. Die is gecreëerd door Rubrik met behulp van grote taalmodellen en generatieve AI van OpenAI.
De integratie brengt de volgende voordelen met zich mee voor IT- en security teams:
- Het stroomlijnen van incident-meldingen om incident response teams te helpen met het prioriteren van meldingen. Zo wordt er automatisch een incident aangemaakt in Microsoft Sentinel op basis van afwijkende activiteiten binnen Rubrik Security Cloud.
- Het automatiseren van workstreams door incident response taken voor te stellen waarmee IT- en security teams sneller incidenten kunnen onderzoeken, en tegelijkertijd bewijsmateriaal voor forensische doeleinden kunnen bewaren.
- Het versnellen van cyberherstel door automatisch code te genereren om een incident in Microsoft Sentinel te onderzoeken. Hierdoor kunnen IT- en security teams snel reageren om de weerbaarheid van de organisatie te behouden.
“De snelle groei van generatieve AI brengt ons naar een nieuw tijdperk van cyberaanvallen – aanvallen die het menselijk begrip ver te boven gaan. We moeten vuur met vuur bestrijden en generatieve AI inzetten om toekomstige cyberaanvallen niet alleen te begrijpen, maar ook te voorkomen en ons ertegen te verdedigen,” zegt Bipul Sinha, CEO en medeoprichter van Rubrik. “We kijken ernaar uit om samen te werken met Microsoft en verder te bouwen op onze vooruitstrevende en langdurige samenwerking. Dit is een belangrijke stap vooruit in onze missie om de wereldwijde data te beveiligen én bedrijven helpen cyberweerbaarheid te bereiken.”