RobotWise werkt aan een persoonlijke lessenbibliotheek voor onderwijzers en leerlingen

Redactie WINMAG Pro

RobotWise, het toonaangevende Nederlandse EdTech-bedrijf gespecialiseerd in ervaringsgerichte educatieve lesprogramma's met sociale robots, kondigt het optimaliseren van een persoonlijke lessenbibliotheek aan. Het bedrijf zal deze ontwikkeling toelichten op de BETT-conferentie in Londen, waar het ook partners zoekt die willen bijdragen aan de verdere versterking van ervaringsgericht onderwijs. Bekijk hier een korte video van RobotWise in actie.

Met het verder uitbouwen van de persoonlijke online lessenbibliotheek voor onderwijzers en leerlingen, wil RobotWise ervaringsgericht onderwijs met robots nog meer integreren in het curriculum. Oprichter Tamar Neter: “Onderwijzers kunnen zelf hun persoonlijke RobotWise bibliotheek vullen met kant-en-klare lessen en video's die nauw aansluiten bij vakken als taal, burgerschap, wetenschap & techniek, en wereldoriëntatie. Een co-teacher van RobotWise kan indien gewenst extra ondersteuning bieden in de klas.”

Partners gezocht op BETT 

Op BETT -van 24 tot en met 26 januari in Londen-  zoekt RobotWise actief EdTech-partners die willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ervaringsgericht onderwijs. Het bedrijf wil inspiratie opdoen en onderzoeken welke EDTech-tools er zijn om hun eigen product te optimaliseren. Daarnaast wil zij contact opdoen met scholen die in de toekomst gebruik willen maken van de RobotWise lesprogramma's. 

Skills gap 

Door te spelen en te leren met behulp van echte robots pakt RobotWise de ‘skills gap’ aan op scholen en de arbeidsmarkt. De wereldwijde enquête van McKinsey hierover van april 2021 over herscholing, is ook in 2023 weer aangehaald. Het is duidelijk dat het belangrijker is dan ooit om de skills gap aan te pakken. De meeste respondenten uit dat onderzoek zeggen dat het opbouwen van vaardigheden -meer dan het aannemen, contracteren of herplaatsen van werknemers- de beste manier is om de skills gap te dichten. De resultaten wijzen ook op een verschuiving in de belangrijkste te ontwikkelen vaardigheden, die meestal van sociale en emotionele aard zijn, zoals communiceren, inleving- en aanpassingsvermogen. Dit zijn slechts enkele van de vaardigheden die zijn geïntegreerd in de les- en trainingsprogramma’s van RobotWise. Een geoptimaliseerde persoonlijke bibliotheek biedt nog meer kansen om specifieke vaardigheden te ontwikkelen. 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie