Review: HP ENVY 13

HP
Redactie WINMAG Pro
Zodra je de doos van de HP ENVY 13 open maakt is het duidelijk: design heeft centraal gestaan tijdens het ontwikkelen van deze laptop. De strakke grijze lijnen en moderne lettertype op het toetsenbord geven het vreemd genoeg zowel een retro als een futuristisch design. Over smaak valt te twisten, maar over prestaties niet. Daarom namen wij de HP ENVY onder de loep om te kijken in welke categorie de hardware valt: retro, of futuristisch.

In eerste instantie maakt de HP ENVY 13 een goed indruk. Nadat je de laptop open klapt ben je binnen 20 seconden opgestart en ingelogd. Ook het scherm ziet er mooi uit. Hoewel de laptop is uitgerust met ‘slechts’  een 13,3” Full HD IPS LED spatten de beelden van het scherm af, zeker wanneer je Full HD of 4K video’s aan het kijken bent. Dit is voor een groot gedeelte te danken aan de kleurbalans die de standaardconfiguratie van de HP ENVY biedt. Die is natuurgetrouw, maar toch heel levendig: een plezier om naar te kijken en dus een perfecte laptop om je favoriete serie op te binge watchen. 

Draagbaar en compact

Zowel het beeldscherm als het toetsenbord nemen een groot gedeelte van het oppervlakte in beslag. Tussen de rand van het toetsenbord en de rand van de laptop zit hooguit een centimeter ruimte, en hetzelfde geldt voor het beeldscherm. Hoewel dit voor het scherm fijn is, levert dit voor het toetsenbord enigszins problemen op. Hoewel de toetsen en de ruimte daartussen ruim genoeg zijn, voelt het toetsenbord toch nauw aan. Dit kan echter nog vergeven worden, aangezien het na enige tijd in gebruik begint te wennen. 

Bang & Olufsen Audio

De nieuwe HP ENVY wordt geleverd met speakers van Bang & Olufsen Audio. Deze produceren een – voor laptop-begrippen – aardig geluid, maar weet ons niet omver te blazen. Alhoewel de midtones en een groot gedeelte van de trebble kraakhelder overkomt, ontbreekt het enigszins in het lage segment. Naast de speakers vindt je op de laptop de Bang & Olufsen Audio Control. Hoewel je de bas hier iets meer mee naar voren kunt laten komen, biedt deze Audio Control niets meer dan je stadaard equalizer. 

Waar de audio van Bang & Olufsen echter een glansrol speelt is op de momenten dat je een koptelefoon op de laptop aansluit. Een set degelijke oortjes van pakweg € 25,- zijn dan ook al voldoende: de interne geluidskaart presteert prima.   

HP ENVY 13
Multimedia

Of de nieuwe HP ENVY de laptop voor jou is hangt heel erg af van je wensen. Als jij een fijne, compacte laptop zoekt om kantoorwerk mee te doen of Netflix te kijken, dan biedt de HP ENVY 13 een mooie optie die er ook nog eens goed uitziet. Op het moment dat je serieus wil gaan gamen, beeld bewerken of andere intensieve werkzaamheden wilt uitvoeren, dan is de portemonnee elders beter te legen. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie