Review: Altaro Backup for MSPs

Redactie WINMAG Pro
‘Altaro VM Backup’ is misschien wel het beste antwoord op de vraag naar een veilige VM-omgeving. ‘Altaro VM Backup for MSPs’ verbreedt de software met functionaliteit voor dienstverleners. De vraag is of die uitbreiding zijn oorsprong eer aandoet. We namen de tool uitgebreid onder de loep.

Altaro VM Backup for MSPs is een verrijking van Altaro VM Backup, de gerenommeerde software voor het backuppen van Hyper-V en VMware VM’s. Om de meerwaarde van Altaro VM Backup for MSPs te begrijpen, is een basisbegrip van Altaro VM Backup van belang.

Altaro VM Backup stelt gebruikers in staat om Hyper-V en VMware VM’s veilig te stellen. Virtuele machines worden in enkele minuten gedupliceerd en gehost. De gebruiksvriendelijke werking is uniek - en één van de redenen voor Altaro’s toppositie in de markt.

Altaro VM Backup is ontworpen voor eindgebruikers. Tegelijkertijd is de software zo effectief dat het aantrekkelijk wordt om de tool als dienst aan meerdere organisaties te verlenen. Het laatste is op papier mogelijk, maar niet bepaald praktisch.

Altaro VM Backup for MSPs is een antwoord op het probleem. De verrijking maakt het mogelijk om Altaro VM Backup als dienst te verlenen, met alle commerciële kansen van dien.

Altaro VM Backup for MSPs

Altaro VM Backup for MSPs doet alles wat Altaro VM Backup doet. Snelle, gebruiksvriendelijke en grondige veiligstelling van Hyper-V en VMware VM’s is een kernonderdeel. Onderscheidende factoren zijn met twee eigenschappen samen te vatten.

Allereerst voegt de MSP-versie het backuppen van standaard Windows Servers toe. Ten tweede bevat de MSP-versie een toegespitste versie van de Cloud Management Console, waarmee dienstverleners de backups van tientallen, honderden of zelfs duizenden VM’s beheren.

Cloud Management Console

De Cloud Management Console voor MSP’s is een uitgebreide versie van de Cloud Management Console die door Altaro VM Backup-gebruikers wordt ingezet om de backups van hun organisatie te beheren en monitoren.

In plaats van één organisatie, beheren en monitoren MSP’s de backups van tientallen of honderden klanten. Statussen en processen van klanten worden overzichtelijk weergegeven, nieuwe klanten zijn eenvoudig toe te voegen en facturatie wordt vergemakkelijkt.

Het dashboard van de Cloud Management Console. Artikel vervolgt onder de afbeelding.

Windows Servers, Hyper-V en VMware ineen

Altaro VM Backup for MSPs maakt het mogelijk om de backupping van Windows Servers in eenzelfde dienst als Hyper-V en VMware VM’s te verlenen.

De bijzondere optie sluit naadloos aan op de praktijk, waarin de omgevingen van klanten geregeld uit een mix van virtuele en niet-virtuele machines bestaan. Altaro’s ‘Physical to Virtual’-technologie stelt je in staat om de Windows Servers van klanten in een virtuele omgeving te backuppen.

Zowel configuratie als nazorg vindt in de Cloud Management Console plaats. Dit resulteert in de unieke mogelijkheid om alle backup-vormen van een klant (Hyper-V, VMware én Windows Server) in één portaal te beheren en in te zien.

Hosting

Backups zijn te hosten via de lokale infrastructuur van een klant, cloud of offsite-locatie naar keuze. Cloud- en on site-locaties worden gefaciliteerd door Altaro Offsite Server (AOS). De gratis softwaretool draait op elke Windows Software. Hierdoor heb je de mogelijkheid om AOS op een VM in een public cloud-omgeving als Azure te draaien. Er is werkelijk geen gemakkelijkere of versatielere manier om het maken van offsite-backups te faciliteren; niemand doet dit beter dan Altaro.

De vrijheid om tussen lokaal, cloud en offsite te kiezen is überhaupt bijzonder. Je bent nooit afhankelijk van de capaciteit die een klant beschikbaar kan of wil stellen. Laat deze beschikbaarheid te wensen over, dan host je met gemak via eigen VM’s of servers. De aanvullende kosten die hierbij komen kijken factureer je net zo eenvoudig als het maandelijkse basistarief - via de Cloud Management Console, overzichtelijk en snel.

Licentiemodel

De flexibele aard van Altaro VM Backup for MSP’s sluit naadloos aan op de functionele behoeften van dienstverleners. Maar zonder een commerciële aansluiting, is zelfs het meest bijzondere ontwerp weinig waard. Gelukkig stelt Altaro’s licentiemodel niet teleur.

De kosten van Altaro VM Backup for MSP’s worden verrekend per VM of host. Je betaalt minimaal voor 10 VM’s of hosts per maand. VM’s of hosts boven dat getal worden per stuk verrekend.

Het model is zeldzaam: de meeste alternatieven forceren je om per socket te betalen. Met Altaro’s structuur ben je vrijwel altijd beter af. Nauwkeurige schaalbaarheid is een voordehandliggend voordeel.

Een subtielere bijkomstigheid is onafhankelijkheid van de technische keuzes die de IT’ers van een klant maken.

Stel: je betaalt per socket, bent genoodzaakt om op te schalen en werkt met een klant die een klein aantal VM’s per socket host. Je schaalt op, maar hebt onvoldoende VM’s om de nieuwe socket mee terug te verdienen.

Drie opties doen zich aan. Je kan het verlies incasseren, meer factureren om het overschot te compenseren of invloed uit proberen te oefenen op het beheer van een klant. Alledrie de opties komen je duur te staan, zij het qua tijd, geld, reputatie of energie.

In het geval van Altaro luisteren de details minder nauw. Je betaalt per VM, hoeft nooit meer te factureren dan nodig is en bent niet overgelaten aan de exibiliteit van een externe IT-afdeling.

Support

We beschouwen Altaro’s support als juweel op een reeds indrukwekkende kroon. Bellen kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. In plaats van een ergerlijke chatbot of spraakinterface, wordt je na gemiddeld 30 seconden door een productexpert te woord gestaan.

Onderaan de streep

Elke zakelijke cyberramp onderstreept de noodzaak van een degelijk backupplan. Het bedrijfsleven vraagt naar veiligheid - en met Altaro lever je op een ongekend niveau. Er bestaat geen betere optie voor de dienstverlening van VM backups. Vandaar beoordelen we de software met een zeldzaam cijfer. De gradatie is uitsluitend voor de allerbeste oplossingen weggelegd; Altaro, één van die oplossers, heeft ‘m welverdiend.

Waar?

MSP’s die meer informatie willen kunnen zich in de Benelux wenden tot distributeur CloudLand. Navigeer naar www.cloudland.store voor een overzicht van mogelijkheden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie